Posted on

Velence – kerttervezés és kertépítés

Velencén található kertünk tervezésénél és kivitelezésénél szem előtt tartottuk, hogy egy olyan kertet alakítsunk ki, ami könnyen fenntartható legyen, illeszkedjen a ház stílusához és környezetéhez, ugyanakkor összhatásában egy modernebb teret kapjunk.

A kertben található színtereket, a medencét és a pergolával fedett kerti konyhát WPC terasz burkolattal fűztük össze egy egységgé a házzal. A nagy felületű WPC burkolatot kisebb ágyásokkal törtük meg ezzel is igyekeztünk oldottabbá alakítani a látványt. A kerti konyha közelében fűszerágyást terveztünk, ami a kerti sütögetések, koktélozások elengedhetetlen eleme. A ház épített teraszához árnyéktűrőbb növényeket helyeztünk el, melyek habitusukkal természetközelibbé alakítják az egyenes vonalvezetésű, modernebb kertet.

A modern és természetközeli stílusok egységét a vonalvezetéssel, a megfelelő anyagok, valamint növények megválasztásával erősítettük. Annak ellenére, hogy az ágyások vonalvezetése egyenes, az oda telepített növények habitusának köszönhetően egy oldottabb összképet kaptunk. E célból telepítettünk a gyepfelület területére 3 db nyírfát (Betula pendula), valamint a terasz sarkához díszfüveket.

A kert a kialakításának, valamint a telepített automata öntözőrendszernek köszönhetően könnyen fenntartható. Az egyenes vonalak mentén könnyebb a gyepfelület nyírása, valamint nem kell foglalkoznunk se a gyep, se az ágyások öntözésével. A ház oldalánál kialakított veteményesekbe telepített csepegtetőcső rendszer is megkönnyíti konyhakertünk fenntartását.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: