Posted on

Uniqua Plaza és First Site Hotel – tetőkertek kertfenntartás

Budapest belvárosában, a Szép utcában található ez az irodaház, mely sok más munkánkhoz hasonlóan szintén egy garázs födémére épített intenzív tetőkert. Emellett a hotel extenzív tetőkertjét is gondozzuk.

Az intenzív tetőkert a zöldtetők egyik formája, mely emberi tartózkodásra alkalmas, és háromszintes növényállomány telepíthető rá. (gyep/évelő, cserje és fa). Míg az extenzív zöldtetőn az ültető közeg csupán 10-15 cm, addig az intenzív tetőkertben 25-100 cm között mozog. Az extenzív zöldtetők nem alkalmasak emberi tartózkodásra, mégis nagy szerepük van az épület hőháztartásának kiegyenlítésében, a szigetelésben és a csapadék-megkötésben. Nem utolsó sorban, városi környezetben is növelhető a zöldfelület extenzív tetőkertekkel.

Az intenzív tetőkertek alkalmasak arra is, hogy maximálisan használható tereket hozzunk létre. Egy intenzív kertben pihenőkert, játszótér, szökőkút is elhelyezhető.

Az Uniqua Plaza irodaépületéhez csatlakozó belső udvaros intenzív tetőkertet 4 éve nem gondozták, mielőtt csapatunk megkezdte itt a fenntartási munkákat. Három hónap alatt már látványos eredményt értünk el, de még további javulásra van szükség.

A plaza- hoz csatlakozó First Site Hotelben a hotelszobák teraszainak edényes növényei mellett a hotel extenzív tetőkertjére telepített varjúháj (Sedum fajták) – ágyásokat is kezelésbe vettük. Reméljük, hamarosan előremutató eredményekkel büszkélkedhetünk!

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: