Posted on

Tovább zöldülünk: teljes gépparkcsere a zöldtetőépítőknél

A Kisvakond Zöldtetőépítő Zrt-nél elsődleges célunk, hogy ne csak nevünkben legyünk zöldek, hanem gondolkodásunk és munkakörülményeink is az elhivatott fenntarthatóságot és környezettudatosságot tükrözzék. Ennek szellemében teljes kertkarbantartási gépparkunkat akkumulátoros eszközökre cseréljük! A héten vettük át az új gépeink kb harmadát. Szögi Tibor, a Makita Kft. képviselője elmondta, hogy cégük történetében mi vagyunk az első nagyvállalkozás, aki a teljes eszközállományt egyszerre elektromos gépekre cseréli. A beruházás volumene és jelentősége miatt a Kisvakondra, mint zászlóshajóra tekintenek és szoros együttműködésre számíthatunk rájuk a jövőben is.

Miért esett a választásunk a Makitára? Az 1915-ben alapított cég hazánkban 1996 óta van jelen és mára piacvezető kéziszerszám forgalmazóvá vált. Az európai igényeket főként európai gyártásból szolgálják ki – egyrészt a fenntarthatóság jegyében, másrészt az esetlegesen akadozó ellátási láncok kiküszöbölése érdekében. Az évente világszerte eladott több mint 10 millió kéziszerszám és az 1000 feletti modellválaszték hátterében kiváló technológiai megoldások, folyamatos fejlesztések és kiegyensúlyozott műszaki háttér áll. A Makita minden alkalmazáshoz kínál gépeket, amelyek nagyobb kapacitást, hosszabb üzemidőt és egyedülálló ergonómiai tulajdonságokat kínálnak. Gépeik ezenkívül az intelligens töltési technológiának köszönhetően kiemelkedően gyors akkumulátor-töltési idővel is büszkélkedhetnek.

Mik az első tapasztalataink?

A gépek átadását szakszerű bemutató és rövid oktatás követte. Kertkarbantartási részlegünk lelkesen ismerkedett az eszközökkel.

A vásárolt eszközök könnyen használhatók, és könnyűek. Aki próbálta már egy pár száz négyzetméteres dísznövényes kerten átküzdeni a kábeldobra tekert hosszabbítót, az tökéletesen átérzi a legfontosabb különbség jelentőségét. Benzines társaikkal szemben további előny a hang- és vibrációs ártalmakkal szembeni alacsonyabb kitettség és a zéró károsanyag kibocsátásnak köszönhetően egészségesebb levegő.

A kiválasztott gépeket a Fétis Kft. segített beszerezni.

 

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: