Posted on

Természetes kert Gyúrón

Egy tágas, vidéki kert ideális hely arra, hogy tulajdonosa a városi dzsungelből kiszabadulva igazi kikapcsolódást találjon benne. A kezdeti megbeszélések során, a kerttervezés megkezdése előtt közösen kialakítottuk a koncepciót, mely során csak kisebb beavatkozásokat terveztünk elvégezni. Adott volt egy régi tó, aminek szögletes formáin nem változtattunk, inkább sziklákkal és növényekkel borítottuk a meder szélét, hogy a tófólia teljes takarást kapjon. A tó egyik végéhez illesztett, nyers faburkolatú napozórész rusztikussága is a koncepció része volt. A szögletes terasz a tóval együtt természetes anyaghasználata miatt még bőven belefért ebbe a koncepcióba.

A tóparton burjánzó növények, a véletlenszerűnek ható kiültetés miatt ez a szögletesség nyár derekárá már alig érzékelhető.

A kert egyes frenventált részeit kanyargó, kavicsos keskeny kis utacska köti össze, ami egyszerű deszka szegélyt kapott, talajszintbe süllyesztve.

A kertben található egy régi pince, ennek fala részben felújítva, megtisztítva remek összhangban van a ráboruló vadszőlővel.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: