Posted on

Tectona Grandis bemutatókert- kerttervezés, kertépítés, parképítés

Tectona Grandis bemutatókert- Törökbálint

A Kisvakond Park Kft. 2017-es projektjei között szerepel egy olyan bemutatókert megtervezése és kivitelezése, amely a Tectona Grandis törökbálinti telephelyén kerülne kialakításra. A Tectona Grandissal, valamint a más cégekkel közös célunk egy olyan felület kialakítása, ahol az ide látogatók amellett, hogy megismerkedhetnek az általunk forgalmazott termékekkel és szolgáltatásokkal, egyfajta iránymutatást, inspirációt kaphatnak az összeállított koncepciók alapján.

A bemutatókertben találhatunk három nagyobb bemutatórészt, valamint több kisebbet. A három fő egység helyére egy kültéri tárgyalót, egy étkezőt, valamint ez vizes produkciókkal ellátott teraszt terveztünk. A bemutatórészek különböző anyaghasználatából adódóan láthatjuk, hogy milyen összhatást kelt egy kavicságyban fektetett betonlap, vagy a faburkolat természetes hatása, hogyan kombinálható egy markánsabb megjelenésű betonlappal.

A látszóbeton csobogóval, valamint a süllyesztett, vízjátékkal ellátott medencével igyekszünk bemutatni, hogy egy vizes produkció miként tudja kellemes környezetté varázsolni egy forró nyári napon a mikroklíma megváltoztatásával teraszunkat. A vízcsobogás hangja emberre gyakorolt megnyugtató hatása sem elhanyagolható. Ezeket a pozitív hatásokat gépünk előtt ülve nem tudjuk megtapasztalni.

A növények kiválasztásánál, valamint kiültetésüknél, olyan látványt igyekeztünk elérni, ami illeszkedik a bemutatókert stílusához. Egy-egy szoliter növénnyel, valamint annak megvilágításával szerettük volna bemutatni, hogy akár egy növény is lehet kertünk fő díszeleme.

Tectona Grandis törökbálinti telephelyén kialakított bemutatókert meglátogatásával könnyebben tudunk dűlőre jutni kertünk kialakításában, anyagok és növények kiválasztásában, hiszen itt egy helyen megtalálunk mindent, ami egy kert megvalósításának elindításához szükséges.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: