Kerttervezési, kertépítési és kertgondozási szolgáltatásainkkal készséggel állunk rendelkezésére! 

kisvakondpark kft mogyorod kerttervezes kertepites novenydekoracio 50 kisvakondpark kft kerttervezes kertepites kerti to modern kert minimal kert

 

A kertépítészet minden szintjén jelen vagyunk - mert szeretjük amit csinálunk, legyen szó egy családi ház kiskertjéről, étterem- vagy szállodakertről, társasházak zöldfelületeiről vagy akár nagyobb szolgáltató létesítményekről. 

 

Milyen a jó Kertépítő?

A megfelelő kivitelezőt (kerttervező és - építő) általában nehéz megtalálni. Egy átlagos családi ház kertjének megépítése pár százezer forinttól egy luxusautó áráig terjedhet. Aki még sosem épített kertet – de sokszor már túl van a házépítés nehézségein – interneten kezd keresni, hirdetéseket böngész vagy ismerősöktől kér tanácsot. A legtöbb cég egyben tervező és kivitelező is. Aki ma Magyarországon nem képes komplett kivitelezési terveket készíteni, azzal a szakemberrel nem is érdemes foglalkozni, szinte biztos, hogy komolytalan háttere van.

Hogyan épül meg a kert?

Az első és legfontosabb feladat a kert előkészítése. Nem is gondolnánk mennyire fontos a jól kialakított terep. Az egyenetlen talaj miatti rossz vízelvezetés például rövid idő alatt tönkre teheti a kertünket.


A kertépítés kezdeti fázisában kerül sor a támfalak kialakítására is. Ez anyaga szerint lehet gabion vagy gabionhálós támfal, terméskőből vagy fából készült támfal, de akár flórakosaras támfal is. A sziklakert alapjait is célszerű már ekkor kialakítani.
történik a kültéri burkolatok, lépcsők, tipegők kivitelezése. Majd a vizi architektúrák, mint például a kerti tó vagy csobogó kialakítása és az ezzel szorosan összefüggő vízgépészeti munkák következnek. Vízgépészet alatt nem csak a kútgépészetet és tótechnikát értjük, de a manapság egyre elterjedtebb teraszhűtő- , ködhűtő rendszerek kiépítését is. Ezzel egyidőben telepítjük az esetleges szikkasztó- és újrahasznosító rendszereket is.

 

Hogy gondtalanul élvezhesse a kert szépségét, célszerű automata vagy félautomata öntőrendszert is kiépíteni. Az öntözőrendszer fogalma alatt nem csak a nagy felületű gyep automata öntözését értjük, de a koros fák öntözését, a cserjék, ágyások csepegtető öntözését, a virágágyak és dézsás növények mikroöntözését is.

 

A technikai jellegű műveletek sorát a kerti világítás zárja. A kert stílusától függően építhetünk rejtettlámpás hangulatvilágítást de akár kandelláberekben vagy egyéb, különleges formavilágú alacsony vagy magas fénypontú világítórendszerben is gondolkodhatunk.

 

A kertépítés utolsó szakaszában kel életre a kert. Bár eddig is minden nap új dolgok történtek a kertjében, de az igazi izgalom most következik. A puszta földből kiemelkednek a fák, cserjék, a virágágyásokba beültetésre kerülnek a színpompás virágok, bevetjük fűmaggal vagy leterítjük gyepszőnyeggel a majdani füves területet. Néhány óra leforgása alatt a barna földterület igazi álomkertté alakul.
Nincs más hátra, egy kellemes kávé mellett a teraszról gyönyörködni a látványban!

 

Keresés

kertepites kerttervezes kertgondozas
Kerttervezés Kertépítés Kertgondozás 
+36 70 311 2111

Save

Save

Save

Save

Save

module ajanlatkeres bg
Mennyibe kerül az Ön kertje?

 

Kérjen ajánlatot

Save

Save

Save

Save

Save

Save

 

Professzionális kerttervezés okl.tájépítészmérnökkel!

 

 
 
 

Style Selector

Layout Style

Background Image