Posted on

Soproni modern kert

Soproni magán kertünk tervezése során a Megrendelő egy modern, könnyen fenntartható, kevés gondozást igénylő kert megalkotására kért fel bennünket. A telken lévő fák nagy része megtartásra került, a kert kialakítása során a megmaradó fákat pedig alakító metszéssel formáltuk.

A kert fő attrakcióját a medence és a hozzávezető, stégszerűen kialakított lépcsősor és sétány adja: a Megbízónk egyik kedvenc hobbija a vitorlázás, ezért a kertben több helyen is visszaköszön ez a motívum (pl.: a faburkolatú „stég-sétány” hajókötél korlátja).

A medence körül egyedileg gyártott látszóbeton lapok és WPC borítású felület került kialakításra. A látszóbeton lapokba a Megbízónak nagy jelentőséggel bíró egyedi betonmatrica mintát terveztünk.

A tervezés során nagy hangsúlyt fektettünk a család kutyájára. Ki kellett jelölni számára a használható és nem használható területeket, valamint gumiburkolatú futósáv kialakítására volt szükség.

A gyep fenntartását robotfűnyíró, az öntözést pedig automata öntözőrendszer biztosítja. A kertvilágítás tervezése és kialakítása szintén a tervezési feladat részét képezte.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: