Posted on

Solymár kertépítés

Solymári kertünk tervezése és kivitelezése során meghatározó volt a ház és a kerítés mediterrán stílusa. Olyan növényeket, anyagokat választottunk a kert megvalósításához, amelyek illeszkednek a ház színeihez, valamint az épület és kerítés terméskő lábazatához. A növények többsége tűlevelű örökzöld, amelyek markáns megjelenését egy-egy lomblevelű örökzölddel, lombhullató cserjével, valamint virágzó évelőkkel ellensúlyoztunk. Az ágyásokban helyet kaptak a jellegzetes mediterrán növények, mint füge, levendula és pálmaliliom. Szoliterként ültettünk egy kék csüngő atlasz cédrust, mely nem csak színe, hanem formája miatt is egyik fő dísze a kertnek. Kertjeink megvalósításánál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az éjszakai órákban is gyönyörű látványt nyújtsanak. Ebből az okból kifolyólag döntöttünk úgy, hogy a kert fő pontjait, mint az önállóan álló atlasz cédrust surló fénnyel megvilágítjuk.

Az ágyásokat mulccsal borítottuk, ami nemcsak illeszkedik a mediterrán stílushoz, de a növényeknek is jót tesz, hiszen növeli a talaj szervesanyagtartalmát, szabályozza a nedvességtartalmat, valamint visszafojtja a gyomokat is.

A teraszhoz csatlakozik egy épített medence, amit hamisciprus sor vesz körbe fehér díszkavics ágyásban. A hamisciprus sor egyfajta térelválasztó funkciót tölt be, de a hézagos ültetésének köszönhetően rálátunk a kert többi részére.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: