Kerttervezési, kertépítési és kertgondozási szolgáltatásainkkal készséggel állunk rendelkezésére! 

×

Figyelmeztetés

Property-ID invalid. Google Analytics is not implemented properly on the page. Please go to plugin settings and enter a valid Google Anyltics Proprety-ID.

NI Hungary- kerttervezés, parkfelújítás

NI Hungary, Debrecen hardvergyártó cég központjának környezetrendezése

Tervezési felkérés alapján 2016. júniusában kezdtük el a hazai legnagyobb hardvergyártó-, szolgáltató-, és K+F központjának, a National Instruments Hungary Debrecen, kertjének felújítását. A Megrendelők a cég szellemiségének megfelelő, fiatalos, modern, új funkciókkal bővített kert megálmodásában kérték a segítségünket. A tervezés során több tervváltozatot mutattunk be, melyekből aztán összegyúrtuk a végleges koncepciót. A tervezést a Kapcsolattartókkal folyatott gördülékeny kommunikáció és az innovációkra való nyitottság jellemezte, így születhetett meg egy a jövőbe mutató, példaértékű munkahelyi környezet, mely maximálisan az ott dolgozók kényelmét szolgálja.

A kertben/parkban a fő közlekedő felületek mellett, pihenő- társalgó és étkezőhelyek kijelölése volt a fő célunk.

A kertépítészeti koncepció kidolgozása során egy modern stílusú, magas esztétikai értékű, ugyanakkor a használók/dolgozók számára élhető, rekreáló hatású park kialakítására törekedtünk. Cél volt továbbá a zöldfelületek minőségi és mennyiségi növelése, magas esztétikai értékű dísznövények telepítése.

A tervezési terület Ny-i, az épületszárnyakkal közrezárt oldalán szigetszerű zöldfelületeket alakítottunk ki. A zöld szigetek elhelyezésénél figyelembe vettük az átközlekedő gyalogos forgalmat, valamint biztosítottuk a tűzoltási felvonulási útvonalat is. A nagyobb egybefüggő burkolt felületeket pihenőpadokkal /Vario padokkal/, árnyékolókkal, párásítóval láttuk el.

Az étkező-porta közötti részt egy dekoratív sétánnyal kötöttük össze, melyhez szintén pihenőpadokat helyeztünk.

A tervezési terület K-i oldalán lévő ebédlőrészt megnöveltük, azért, hogy egyszerre ~80 fő kényelmesen elférjen. Mellé pihenő pergolákat és egy kültéri konténeres tárolót helyeztünk el. A kültéri étkezők árnyékolását fákkal, valamint árnyékolókkal javasoltuk megoldani.

A terület további részére sportpályákat terveztünk, melyek kivitelezése egy későbbi ütemben fog megvalósulni.

A burkolt felületek csökkentése érdekében a kevésbé intenzíven használt közlekedő felületeket színes látszóbeton tipegővel láttuk el.

Style Selector

Layout Style

Background Image

;