Parkfenntartás


A Kisvakond-Park Kft. a magánkertekben valamint társasházakban folytatott zöldfelület karbantartási munkák által megszerzett tapasztalat és a megváltozott piaci viszonyok után merészen vágott bele egy új ágazat felépítésébe 2010-től. Ezt egy piacvezető magyarországi üzemeltető cég zöldfelületi tender portfóliójának elnyerése után a mai napig folyamatosan végzi, a válság éveit veszteségek nélkül átvészelve bővül évről-évre a megrendelés-állomány.

Zöld közösségi terek

A parkkarbantartás során számos olyan körülménnyel találkoztunk, amelyek a magánkerti szektorban nem voltak jelen. Az egyik legfontosabb a munka léptéke. A nagy zöldfelülethez igazodva nagy munkabírású munkagépekkel végezzük a karbantartási munkákat. További újdonságként jelent meg, hogy a közösségi használatból adódóan sokkal precízebb ütemezéssel kell végrehajtani az egyes kertészeti munkafolyamatokat. A zöldfelületeket használók, látogatók minimális zavarása mellett történik a munkavégzés, előre kitalált munkamenet alapján, a megrendelők folyamatos tájékoztatása mellett.

A parkfenntartás fő feladatai

Komplex tudást igénylő feladat, mely a karbantartó személyzettől megköveteli a jártasságot a gyep, cserjék és fák, évelők és egynyári növények gondozása kapcsán. Emellett feladat a zöldfelületen található automata öntözőrendszer kezelése, beállítása, felügyelete, az előforduló díszmedencék, csobogók, vízjátékokhoz való szakértelem. A parkkarbantartó ágazat dolgozóinak érteni kell a beltéri növényzet, zöldfalak, és tetőkertek gondozásához is.

Csendes parkfenntartó gépek használata

A Kisvakond-Park Kft. lecserélte benzinmotoros eszközparkját akkumulátoros parkfenntartó gépekre. Így elsősorban az “A” kategóriás irodaházak előnyére, de a bevásárlóközpontok, lakóparkok környezetében szintúgy, a napközbeni parkgondozás nem zavarja az ott élők, ott dolgozók mindennapjait. Szinte észrevétlenül újulhat meg a zöldkörnyezet a csendes, halk üzemmódú gépeknek köszönhetően. Nincs többé robbanó zaj, sőt a kipufogógázok kellemetlen szaga és egyéb káros mellékhatásai is megszűntek.

Néhány referenciánk a teljesség igénye nélkül