Posted on

Nanette Harmony Lakópark – parképítés

A Váci út közelében található új lakópark kertjeit cégünk 2013 tavaszán építette. A három lakóépület 2-2 közös használatú belső udvart fog közre, míg körben a földszinti lakásokhoz kis magán kertrészek kapcsolódnak.

A munka érdekessége volt a 35 db koros, 30-35 cm törzsátmérőjű szivarfa (Catalpa ’Nana’) elültetése. Ezek az épületek bejárataihoz kerültek, minden bejárathoz 8-8 db. A fákat egyenként mozgattuk kézi targoncával az 1 m3-es ültető gödrökhöz, és 5 ember segítségével állítottuk a gödörbe.

A fákat ezután karóztuk. Hasonló koros faültetést végeztünk a Budapest Szíve Program munkái során.

A faültetésen kívül a földszinti lakásokhoz csatlakozó magánkerteket babérmeggy sövényekkel választottuk el, valamint 600 m2 –es területet gyepesítettünk, és 800 db deres csenkesz (Festuca glauca) díszfüvet ültettünk el.

Külön kihívást jelentett, hogy, bár a munkákat kora tavasszal kezdtük, az idei márciusi és áprilisi havazás, talaj menti fagyok miatt a kertépítés különösen nehezen ment, később pedig a hirtelen felázott föld állaga nehezítette a munkát. A nedves talaj igazából csak június elejére száradt ki.

A nagy ültető gödörnek és óvatos ültetésnek köszönhetően a szivarfák egészségesek, és az óta az új lakók is birtokba vehették kis kertjeiket.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: