Posted on

Modern tetőterasz építése Budafokon (egy igazi „csajos” kert) – kerttervezés, kertépítés

A tetőkertek tervezése mindig egy izgalmas, nagy kihívásokat rejtő feladat. Fontos, hogy a viszonylag kis tereket ügyesen és praktikusan használjuk ki, figyelve az esztétikumra is.

A budafoki tetőkertünk tervezése során is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a Megrendelőnk által vágyott funkciókat elhelyezzük a „kertben”, amellett, hogy egy designos, modern hangvételű oázis alakuljon ki. A terület alkalmas partik, összejövetelek megrendezésére, hiszen helyet kapott egy étkezőasztal, egy jakuzzi, ill. nagyméretű szabad felületek.

A tetőkert igazi éke a hullámos vonalvezetésű, díszkavicsos növényágyás, melybe gömbre nyírt buxusokat terveztünk. A tetőkert szögletes formavilágát az ívek és a gömbforma kiválóan oldják.

A terasz szélére kiemelt ágyások kerültek, melybe változatos színes lombú évelőket, díszfüveket telepítettünk. Az ágyások kiváló zárást adnak a terasznak, mindamellett, hogy nem takarják el az amúgy csodálatos panorámát.

A tetőkert tervezésén túl a ház melletti kis kertrész megtervezése is a feladat részét képezte. A kissé romantikusabb hangvételű, árnyékos kertrészben elhelyezésre került egy modern kerti szobor, mely bizonyítja, hogy a modern kertbe igenis való a kertszobor.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: