Posted on

McDonalds kert parkosítás és parkfenntartás Győrben

A győri McDonald’s étterem körüli parkosítást 2009 nyarán építette cégünk. A munka keretében többek között kerti szegély lerakása, terepplasztika építés, közel 18 gömb koronájú fa, 600 cserje és 300 évelő elültetése, hidrovetéssel végzett fűmagvetés és egy kompozit anyagú kis bejárati híd építése volt a feladatunk. A munka különleges sikere, hogy a telepített növényzet már egy év múlva látványosan fejlődött.

A tereprendezéshez, talajcseréhez és a tervben szereplő terepplasztika (stilizált hegyvonulat) kialakításához közel 500 köbméter termőföld került bedolgozásra. A területet határoló vízelvezető árkok béleléséhez agroszövetet használtunk, mely célja, hogy amíg a szövetbe ágyazott fűmagok kikelnek és begyökeresednek, a szövet anyaga védi a rézsűt a talajeróziótól.

Az átadás után cégünk egy éves fenntartást vállalt, Ez alatt az idő alatt a beültetett fák lombja egy év után már áthatóan sűrűsödött, a cserjék közül mindegyik egészségesen fejlődött, már az első évben virágzott. A díszfüvek magassága és tőátmérője is jelentősen növekedett. A tűzesők (Heuchera micrantha ’Palace Purple’) levélzete teljesen elfedte a kezdetben kilátszó talajt.

A győri McDonald’s étterem körüli parkosítást 2009 nyarán építette cégünk. A munka keretében többek között kerti szegély lerakása, terepplasztika építés, közel 18 gömb koronájú fa, 600 cserje és 300 évelő elültetése, hidrovetéssel végzett fűmagvetés és egy kompozit anyagú kis bejárati híd építése volt a feladatunk. A munka különleges sikere, hogy a telepített növényzet már egy év múlva látványosan fejlődött.

A tereprendezéshez, talajcseréhez és a tervben szereplő terepplasztika (stilizált hegyvonulat) kialakításához közel 500 köbméter termőföld került bedolgozásra. A kerttervezési feladatokat Preszter Márta végezte el, az elképzelése szerint növényágyásokból alkotott patakokat, és dombokat. A területet határoló vízelvezető árkok béleléséhez fűmagtartalmú-agroszövetet használtunk, mely célja, hogy amíg a szövetbe ágyazott fűmagok kikelnek és begyökeresednek, miközben a szövet anyaga védi a rézsűt a talajeróziótól.

Az átadás után cégünk egy éves parkfenntartást vállalt, ez alatt az idő alatt a beültetett fák lombja egy év után már áthatóan sűrűsödött, a cserjék közül mindegyik egészségesen fejlődött, már az első évben virágzott. A díszfüvek magassága és tőátmérője is jelentősen növekedett. A tűzesők (Heuchera micrantha ’Palace Purple’) levélzete teljesen elfedte a kezdetben kilátszó talajt.

A terület zöldfelületi adottságai miatt kiemelkedik a hazai étteremlánc hálózat zöldfelületei közül, egyben ez volt a Magyarországon átadott 100. étterem. Az átadott park később rendezvények helyszínéül is szolgált.

Mc Győr – at transmission and after one year

The garden of a McDonald’s restaurant in Győr was built by our company during the summer of 2009. Our job was to build in garden edges, make a small decorative earth sculpture, planting about 18 globe crowned trees, 600 shrubs, 300 perennials, hydroseeding, and building a small entrace bridge of composite materials. The special success of this work is that the planting developed most amusingly. The difference was huge even after one year!

For the small earth sculpture, soil replacement and landscaping we used up about 17660 ft3 of soil. The designer of this garden was Márta Preszter who’s concept was to make small rivers and mountains from the flower beds.

For lining the open dich drainage on the border of the property, we applied agrotextile with grass seed. The textile provides a protective surface against erosion untill the the grass seeds are grown and the lawn is well established.

After the transmission of the garden, we were contracted for one year maintenance. During this period, the crown of the trees became visibly dense, the shrub developed healthy, and flowered after a year. The decorative grass sorts are also became higher. We used Heuchera micrantha ’Palace Purple’ to cover the surface, and after a year the whole flower bed was covered by this plant.

Due to the conditions of this property, this garden is outstanding among the other McDonald’s gardens. This was the 100th finished garden of this chain restaurant. Since transmission, several event was held in this park.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: