Posted on

MAKEOSZ Kertépítő Verseny 2014 – IV.hely, Gardenshow 2014 – II.hely

Hogyan lehet egy kert letisztult, modern ugyanakkor élhető és élvezhető?
Bemutatókertünkben összesűrítjük a kertről alkotott szemléletünket. Korszerű, minőségi építőanyagok és innovatív megoldások alkalmazása mellett hangsúlyt fektetünk a harmóniára, a látványra és a használhatóságra.

Demokertünk egy családi ház kertjének miniatűr mása: alkottunk benne teraszt, növényágyást, gyepet, térhatároló falakat, stilizált kerítést, kapuzatot, burkolatokat.
A növényágyak és növénykazetták között burkolt felületek teszik körbejárhatóvá a kertet. A terepszintek és térfalak magasságának játékos váltakozása vertikális struktúrát ad a térnek. A terasz és a pihenőhely szerepét formatervezett bútorokkal berendezett „lounge” tölti be. Az épített jelleget a növénybeültetés oldja. Az installáció optikai súlypontjába egy előnevelt japán juhar került, melynek szabálytalan, ernyős koronája eleganciát és légiességet kölcsönöz a térnek.

2013-ban a természetes fa anyagok határozták meg a kertünk arculatát. Idén a domináns építőanyag a látszóbeton. Célunk, hogy sokrétű felhasználásával bemutassuk az anyagban rejlő lehetőségeket: hasznosítjuk térfalként, járófelületként, növénykazettaként és lebegő kapuként – melynek tetősíkját egyben ültetésre is alkalmassá tettük. A beton ma már nem az, aminek a lakótelepeken megismertük! Fedezze fel, milyen struktúrák, felületek, textúrák találhatóak 6×6 méteren látszóbetonból! A lenyomatos levélmintázat és a strukturált felületek saját tervek alapján készültek, a lehetőségeket pedig még mi is csak most kezdjük megsejteni…

Innovatívak vagyunk. Egyedi tervezésű termékeket nem csak betonból készítünk: spirálisan csavart szögvas pálcák szimbolizálják a kerítést. Saját ötlet alapján az elemeket a helyi szakmunkás iskola közreműködésével kísérleteztük ki. A mikropárásítás nem csak a kellemes klímáról gondoskodik, hanem mint dekorelem is szerepet kap. Standunkon a kertépítés más korszerű megoldásai is helyet kaptak: WPC kompozit burkolat, műfű, ledes hangulatvilágítás és a hazánkban alig alkalmazott sedum-szőnyeg, ami már a jövő trendjeibe enged betekintést.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: