Posted on

MAKEOSZ Kertépítő Verseny 2013 – különdíj, Gardenshow 2013 – közönségdíj

2008 óta minden évben megépítik versenykertjeiket a magyar kertépítők. 2013 áprilisában a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállításon nézhették meg az alkotásokat. A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) különdíjjal jutalmazta a Kisvakond-Park Kft. által bemutatott kertet.

Ahogy a pályázati munkánkban is megfogalmaztuk, szerettük volna bemutatni, hogy a Kisvakond-Park szerint milyen is egy mai, modern kert. Legyen „letisztult, élhető, inspiráló”. Legyen benne játékosság, apró, felfedezni való részletek, legyen a kert sokféle anyag bemutatására alkalmas és mégis maradjon meg benne a harmónia.

A számos érdeklődő, látogató, valamint dicséret alapján úgy érezzük, hogy az elképzelésünket maximálisan sikerült megvalósítani, melynek nagyon örülünk. A harmóniát olyan mértékben sikerült kialakítanunk, hogy több látogatónk szerint a kertünk japánkert lett. J

Demokertünk fő építőeleme a fa volt. A kertben először térfalakat alakítottunk ki: gabionfal, látszóbeton elemek, egyedi térhatároló elemmel, valamint festett falszakaszokkal, majd szintekben is megmozgattuk a teret, a növényfelületeknél épp úgy, ahogy a járófelületeken. A szintek kialakítása egyértelművé tette, hogy különböző anyagokat alkalmazzunk a burkolatoknál, mint a beton tipegőkövek, mészkő burkolat, pala kőburkolat.

Növényhasználatban – a kiállítás időpontja miatt – elsősorban örökzöld növényeket, kora tavasszal virágzó évelőket, cserjéket alkalmaztunk, valamint az installáció optikai súlypontjába egy idős, bonszai szerűen nevelet (örökzöld) magyal bokor került.

Az anyagok, növények, dekorációs elemek sokfélesége ellenére nem lett sem zsúfolt, sem „túl sok” a kertünk, az anyagok, színek letisztultsága miatt, azonban kellően izgalmas maradt az odalátogatók számára.

A képgaléria megtekintéséhez kérjük látogasson el a Facebook oldalunkra!

Köszönjük még egyszer Partnereinknek az együttműködést, valamint a Kisvakond-Park tervező és építő csapatának lelkes munkáját!

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: