Kerttervezési, kertépítési és kertgondozási szolgáltatásainkkal készséggel állunk rendelkezésére! 

×

Figyelmeztetés

Property-ID invalid. Google Analytics is not implemented properly on the page. Please go to plugin settings and enter a valid Google Anyltics Proprety-ID.

Mesepark az Állatkertben

2017 őszén megnyílhat az egykori Vidám Park egy részén épülő Mesepark. Az örök ligeti vetélytárs 2013 szeptemberében zárta be kapuit, területét az Állatkert kapta meg egy 2012-es fővárosi határozat értelmében. A Fővárosi Állat és Növénykert (FÁNK) hosszú távú célként két park – Mese-, illetve Pannon Park – kialakítását tervezte a bekebelezett területen.

A Mesepark projektre 2014-ben adta áldását a főváros, majd nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánították és a Belügyminisztérium 500 millió forintot adott rá.

A fejlesztés első lépéseként megvalósuló Mesepark egy új típusú szabadidő, illetve családi élménypark, amelyet az Állatkert gazdasági udvarában, illetve a volt vidámparki terület ehhez közelebb eső részén alakítanak ki. Az egész évben látogatható létesítmény az állatkert reményei szerint komoly kulturális és turisztikai vonzerővel bír majd. A fő célcsoport a 3-10 éves korosztály. Az új létesítmény mintegy 15 ezer négyzetméteren idézi meg a magyar népmesék állathőseit. A park része a 2700 négyzetméteres mesevár, amelyben interaktív belső kiállítóteret alakítanak ki. A Meseparkban ezen felül állatsimogatók, játszótéri és játszóházi, témaparki, mutatványos elemek, valamint gyermek-lovarda, póni istálló, magyar majorság, elvarázsolt kastélykert és a Madárkórház is helyet kap.

A Kisvakond-Park Kft. generáltervezőként vett részt a Mesepark megvalósításában!

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20170118_Iden_osszel_vegre_megnyilhat_a_Mesepark_Budapesten

Style Selector

Layout Style

Background Image