Posted on

Kutyabarát Vintage kert Szadán – kerttervezés

„Kutya vagy kert?” -teszik fel sokan a kérdést mielőtt kertépítésbe vagy kutyavásárlásba fognának. A Szadán tervezett magánkertünk ékes bizonyítéka, hogy nem zárja ki egyik a másikat. A négy kutyus ellenére is szép és rendezett a területet.

A kertet a 2009-ben készült kertterveink alapján a tulajdonos maga készítette el, mostanra pedig egy beállt jól működő kertet láthatunk.

A tervezés során figyelembe vettük a tervezendő terület adottságait, a kert végében lévő jelentősebb szintkülönbséget, amit igyekeztünk kiaknázni. Továbbá lényeges befolyásoló tényező volt a kerttel szemben lévő erdő közelsége is, ami nagy előnyt jelent a tervezési terület számára.

A kert formavilága, vonalvezetése szabálytalanabb formákat követ, egyenes vonalak elvétve fordulnak elő rajta. A kerten tipegőkövek hálózata fut keresztül, melyeken át érhető el a terasz, a jacuzzi, a hátsó lankás rész. Az kertterv legfontosabb része a hátsó dombos oldal. Itt a meglévő terepből kis átalakítással két hullámos rézsűt terveztünk, amik között egy keskenyebb vízszintes sáv figyelhető meg, ahová lépcsőkön keresztül lehet eljutni. Ez a rész szintén a pihenésre szolgál, innen kiválóan átlátható a kert, és innen lehet a legjobban rálátni a csodás környezetre. A jacuzzi mögötti részre egy támfalat terveztünk, mely az élményfürdő hátsó határvonalától folyamatosan emelkedik a terület követése végett. Lényeges elemei a tervnek a fák, melyekből számos példányt terveztünk a kertbe, hogy minél inkább érvényesüljön a közeli természet hatása.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: