Kerttervezési, kertépítési és kertgondozási szolgáltatásainkkal készséggel állunk rendelkezésére! 

×

Figyelmeztetés

Property-ID invalid. Google Analytics is not implemented properly on the page. Please go to plugin settings and enter a valid Google Anyltics Proprety-ID.

Budapest, két kert egy helyen a Testvérhegyen

Egy új kert elkészülte után igazán csak a második-harmadik évtől kezdi megmutatni, mit is akart ott létrehozni a kerttervező. Éppen ezért mindig érdekes és jó dolog ellátogatni egy sok évvel korábban épült kertbe, s látni, ahogyan a hosszú távú elképzelések megvalósulnak.
Egy déli fekvésű, ráadásul lejtős terület mindig kínálja az alkalmat a délszaki, mediterráneumból hozzánk érkezett növények alkalmazására. Az átlagosnál melegebb mikroklímán jó eséllyel vészelik át a teleinket ezek a növények. Sok évvel ezelőtt tudta ezt a tulajdonos is, aki bár hobbi szinten, mégis szakértői szemmel állt mellénk a növények kiválasztásának munkafolyamatában.

Published in Magánkert

Budapest XII. kerületében, Istenhegyen építettünk egy íves vonalvezetésű, zegzugos kertet. A mulccsal borított ágyásokat a már meglévő növényekhez illesztettük. A meglévő növények miatt árnyékosabb a terület, ami miatt fontos volt, hogy olyan növényeket válasszunk, amelyek a félárnyékos helyeket szeretik. Emiatt esett a választásunk különböző árnyékliliom (Hosta sp.) fajtákra, hortenziákra (Hydrangea sp.), páfrányokra (Dryopteris sp.) és meténgekre (Vinca sp.), melyek nem csak levélszinükkel, habitusukkal, de virágaikkal is gyönyörű látványt nyújtanak. A gyepet és az ágyásokat egymástól fa ágyásszegéllyel választottuk el, ami anyagában illeszkedik a kert hangulatához, valamint határt képez a két terület között, ezzel is megkönnyítve a kert fenntartását. A kert fenntartását könnyíti meg ugyancsak a kiépített automata öntözőrendszer, aminek köszönhetően nem kell nap, mint nap manuálisan locsolnunk kertünket.

Published in Magánkert
%19 %954 %2016 %22:%dec.

Naphegy, Tigris u. kertépítés

Budapesten, a Naphegyen található kert kivitelezése során a terep adottságaiból adódóan két teraszt alakítottunk ki. A felső teraszszint megtámasztására bazaltkocka támfalat építettünk. A kertben a telek méretéből adódóan fontos volt, hogy minél kevesebb anyagot használjunk, emiatt alkalmaztunk ugyancsak bazaltkockákat a két terepszintet összekötő lépcsőhöz és kerti úthoz. A bazaltkocka színéből és méretéből adódóan markáns megjelenésű, amit a támfal elé ültetett virágzó évelőkkel, alacsony termetű cserjékkel lágyítottunk. Ugyanebből a célból adódóan ívesebb vonalvezetésű ágyásokat terveztünk a kert széleire, ahová nagyobb arányban lomblevelű örökzöldeket ültettünk. A kert egyik hátsó sarkában, egy nagyobb fa árnyékában egy pihenő sarkot alakítottunk ki, mely a meleg, nyári napokon kellemes helyszínt biztosít a kikapcsolódáshoz. Ez a kertünk élő példája, hogy a rideg épített környezetünkön mennyit tud változtatni, javítani a megfelelően kiválasztott növény: a szomszédos telken található épület szürke falát vadszőlővel futattuk be, amely az év nagy részében takarást biztosít, valamint az ősszel bordóra színeződő lombszíne gyönyörű látványt nyújt az esős, hidegebb napokon is.

Published in Magánkert
Joomla SEF URLs by Artio

Style Selector

Layout Style

Background Image

;