Posted on

Gödi természetes kert

Cégünk első bemutatókertje egy családi ház kertje is egyben, ahol a kert tervezése során igyekeztünk úgy átalakítani a viszonylag kis területet, hogy a legáltalánosabban használt anyagok, növények-növénytípusok és az alapvető kerttervezési elvek bemutatása mellett az összkép mégis megmaradjon.

A félköríves terasz mellett, jól látható helyre került egy természetes kialakítású, önfenntartó kerti tó. Ehhez természetesen szükség van vízgépészetre-vízforgatóra és szűrőre, de a kellő mennyiségű vizinövény és a 10-12 négyzetméternyi és 1,5 méter mély vízmennyiségnek köszönhetően az algásódás, poshadás a tavat nem veszélyezteti.

Ez az állapot természetesen vegyszerezés nélkül fennál, ezt már csak a díszpontyok miatt is szeretjük elkerülni.

A kert távoli sarkában egy alacsony, 80 cm-es, szárazon rakott terméskő támfalat építettünk, ami ülőfelületként is funkcionál. Fölötte az árnyékos sarokban félárnyék/árnyékkedvelő hortenziák és árnyékliliomok díszlenek. A másik sarokban egy egyedileg tervezett, negyedköríves sarokpergola alá pad került, a burkolatot pedig 8 cm-es akácfa korongok adják.

A szintkülönbséget kihasználva a gyerekcsúszdát a rézsüben helyeztük el, a gyereke nagy élvezettel szaladgálhatnak fel a dombra, majd csúszhatnak onna le úgy, hogy a veszélyt jelentő magasba egyáltalán nem kell felmászniuk, hiszen az eszköz elhelyezése miatt mindvégig csak a talajon kell mozogniuk, a hintára nem kell felmászni.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: