Posted on

Göd, Huba u.- kertépítés

Gödi, Huba utcai kertünk esetén már egy meglévő állapotot kellett megújítanunk. A kert a gyerekek játszószereinek, valamint kisebb családi összejövetelek színtere. A kert tervezésénél, kivitelezésénél a fő szempont egy családbarát kert kialakítása volt. A kerti ágyások a kert szélein kaptak helyet, nagyobb gyepfelületet hagyva ezzel a gyerekek játékainak. Az ágyások kialakítását meghatározta a már meglévő növényzet, amelyekhez kiegészítésként virágzó évelőket ültettünk. A terasz mentén a terasz vonalát követő díszkertet alakítottunk ki díszkavics borítással. Kétféle kavicsot használtunk a kivitelezés során az egyhangúság elkerülése miatt. A más színű kavics nem csak az egyhangúság megtörését szolgálja, hanem kerti út funkciót is betölt, ami a tekintetet a kert többi elemére irányítja. A kerti tó és a sütögető egymás szomszédságában a kert sarkában kerültek kialakításra, ahol víz csobogó hangja kellemes hangulatot teremt a hétvégi sütögetésekhez.

A kerti tó mellett a kerti tároló növénnyel való befuttatása is hozzájárul ahhoz, hogy a kert kellemes mikroklímájú térré váljon. A kerti tároló mögé rejtettük el a kerti komposztálót, hogy kevésbé legyen szem előtt, ugyanakkor a helymegválasztásnál szempont volt, hogy minél könnyebben elérhető legyen a fenntartási munkák során. A könnyebb megközelítést szolgálja a komposztálóhoz vezető kaviccsal szórt kerti út.

A kert kialakításánál fontos szempont volt a hétvégi összejövetelek, aminek eredményeként kerítéssel leválasztottuk az előkertet, ahova a család kedvencét el tudják zárni, míg a család a kerti sütögetéssel, barátaik társaságával tud foglalkozni.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: