Posted on

Csillaghegyi kertépítés

A kerttervező sokszor kerül szorult helyzetbe egy-egy új kert kialakítása kezdetén. A most bemutatott kertben több tényező is adott volt, ami megkötötte a kezünket: az alapvetően is keskeny kertet kettészelte egy egészen széles, kanyargós burkolt kerti út, ami egy nagyméretű faházban ért véget. A telek kis mérete, keskeny formája csak ráerősített erre az adottságra. Összefüggő, szabad gyepfelület kialakítására így nem volt lehetőség – de ez nem is volt szempont.
A megrendelő részéről a fő kérés az volt, hogy a megépült kerti út nagy íveihez hasonló, mozgalmas formákat alakítsunk ki a kertben, legyen egy kerti tó külön pihenőrésszel, és külön egy fűszerkert.

A koncepciót röviden összefoglalva a tulajdonos csak ennyit kért: „Szeretnék egy kis ékszerdobozt!”
A családi ház teraszáról remek kilátás nyílik a hosszában elnyúló kertre.
Az egyébként is kis gyepfelületeket növényszigetekkel szándékosan tovább szabdaltuk, hogy a kertben sétálva, néhány lépés megtétele után mindenhol csak virágokba ütközzön, aki a kertben sétál.
A pihenőrész árnyékot adó, élénk színűre festett pergoláját körbefogják a vízimitátor növények, a botnád és a hatalmasra nőtt zebrafű. A padon ülve közvetlenül élvezhető a csobogó kellemes hangja.
A középső ágyások ősszel virágzó növényei – a hatalmasra nőtt pompás varjúháj és az őszirózsa – még októberben is felvidítják a kert összképét.

Nézze meg a csillaghegyi kertről szóló cikkünket, ami a Blikk Nők Otthon és Kert magazinban jelent meg!

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: