Posted on

Corvin sétány II. – parképítés

Budapest szívében, a VII. kerületben megvalósult fejlesztés, az ún. Corvin Sétány világviszonylatban is egyedülálló fejlesztési koncepció eredménye. Teljes építészeti, infrastrukturális és kulturális átalakulás után Budapest egyik legelhanyagoltabb negyedéből, európai színvonalú, modern, mindennel felszerelt városközpont lett. A koncepció egyediségét több hazai és nemzetközi szakmai szervezet és médium is komoly elismeréssel jutalmazta.

A belvárosban élők gyakran hiányolják a zöld köztereket. A Corvin Sétány koncepcióját úgy alakítottuk ki, hogy a megújuló negyedben nagy legyen a zöld felületek aránya. A tájépítész által tervezett modern sétányon, a lakó és irodaházak belső kertjeiben hangulatos leülős helyek kínálnak lehetőséget a kikapcsolódásra.

A hosszan elnyúló sétányt háromszög alaprajzú ágyások kísérik. A modern, letisztult növényalkalmazás mellett a park fő látványelemét a nagyméretű, látszóbeton ülőkövek és ülőpadok képzik. A négyzetes, szabályos formákkal erős kontrasztot képeznek a nagyméretű „felnagyított kavics” ülőkő lágy ívű vonalai.

A sétányon burkolatba süllyesztett látványpárásítás is található, mely amellett, hogy jól néz ki, a nyári hőségben kellemes mikroklimatikus környezetet biztosít. (A látványpárásításról bővebben a TecnoCooling Kft. weboldalán tájékozódhat)

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: