Posted on

Cordia Sun Resort lakópark – parképítés

A Cordia Sun Resort lakópark volt Kisvakond-Park Kft. egyik legelső és legfontosabb zöldtető építési projektje volt. És egyben ez volt a legelső munkánk a Corvin sétányon. A 248 lakásos lakóparkot 2013-ban adták át.

A déli fekvésű, napsütötte homlokzatával a Cordia Sun Resort lakópark a Corvin Sétány legnaposabb épülete. A különleges, visszahúzott homlokzati megoldás egyedülállóan tágas térérzetet biztosít a városközpontban. Igazi különlegesség az első emelet magasságában kialakított intenzív tető kert, ahonnan kivételes kilátás nyílik a sétányra.

A Kisvakond-Park Kft. végezete el az intenzív és extenzív tetőkert kivitelezését.

Ebben a bejegyzésben az intenzív tetőkert kialakítását szeretnénk bemutatni.

Annak érdekében, hogy a gyepfelület és a növényágyások üde zöldek maradjanak a tetőkert egész területén automata öntözőrendszert raktunk le. A kertkapcsolatos lakásoknál szögtámfalakat építettünk ki. A füves terület kialakításánál kerti tipegőket raktunk le a közlekedő utaknak, illetve esztétikai szempontból mutatós mikro dombokat alakítottunk ki. A tetőkertre koros fákat és a növény ágyásokba évelő növényeket ültettünk be.

1999-ben, több, mint 15 éve alakult a Zöldtető-és Zöldfal Építők Országos Szövetsége. 2014-ben Az Év zöldtetője és Az év zöldfala pályázaton, Intenzív zöldtető kategóriában a Corvin sétány Cordia Sun Resort épületre épített munkájával Cégünk 2. helyezést ért el.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: