Kerttervezési, kertépítési és kertgondozási szolgáltatásainkkal készséggel állunk rendelkezésére! 

×

Figyelmeztetés

Property-ID invalid. Google Analytics is not implemented properly on the page. Please go to plugin settings and enter a valid Google Anyltics Proprety-ID.

Mediterrán kert Felsőgödön

Ezt a kertet a megrendelő kívánsága szerint mediterrán hangulatban alakítottuk ki. A kert korábban egy jellegtelen része volt az ingatlannak, teljesen üres, csak az utcárúl lógott be egy-két nagy gesztenyefa zöld lombja. Ezt a helyet varázsoltuk kertépítészeti eszközökkel egy élhető, vonzó zöld nappalivá.
A mediterrán hangulat elérése érdekében elsődlegesen a kerítés kialakítása és anyaghasználata játszik nagy szerepet. A vöröses téglakerítés kis fülkéi és a mediterrán hullámcserép-fedés meghatározta a kert stílusát.


A kert fontos, központi eleme az ápolt gyepen kívül egy organikus formájú medence, melyet egy zuhatag hangját megelevenítő modern csobogó egészít ki.
Ehhez alkalmazkodva a kert építése során sárgás színű vulkanikus követ használtunk a szintkülönbség áthidalása miatt épített támfal kialakításához. A medence köré délies hangulatot kölcsönző faburkolatot terveztünk, a kert berendezései mind színben – narancs, kék – mind formában délies, szabad életérzést sugallnak. A növényválasztás ezek után egyértelmű volt, a kerttervezés során a mediterráneumból származó, ám fagytűrő növényeket terveztünk (babérmeggy, cédrusfa, fényeslevelű örökzöld magnólia, cipruska, levendula, zsálya, kakukkfű, fürtöshanga, sok díszesen virágzó évelő, stb.).

Style Selector

Layout Style

Background Image