Posted on

City Home lakópark – központi játszótér és pihenőpark

A City Home Budapesten, a IX. kerület legnagyobb, egységes arculattal rendelkezőló lakóparki projektje, melynek keretében a Vágóhíd, Mester és Máriássy utcák által határolt területen egy új, modern, színes városnegyed jön létre. City Home lakópark központi játszótere és pihenő parkja közel 2000 m2 területet foglal magába. A magán játszótér és pihenőpark átadáásra 2016 novemberében kerül sor.

A játszótér és pihenőpark tervezési és egyéb előkészüléti munkái közel 1 évet vettek igénybe, de a gondos, szaktudásra alapuló munka elengedhetelen részét képezi a professzionális kivitelezésnek.

A talajvizsgálat során kiderült, hogy a pihenőpark talaja szennyezett, ezért 20 cm vastag rétegben talajcserére volt szükség a növénytelepítésre szánt részeken. A növények a kerítések mentén és íves vonalakban záró tömeget képező magasabb cserjék. Ezek mellett sok virágzó felületet biztosítunk alacsonyabb talajtakaró cserjékkel és szinpompás évelő virágágyakkal. A fák kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy gyorsan növő, várost és szárazságot tűrő fajok legyenek. Fennmaradásukat öntözőcső bevezetésével is biztosítjuk a favermek esetében. Külön figyelmet fordítunk arra, hogy a növények közül kizártuk a mérgező és szúrós növényeket. A növények folyamatos vízellátásról a fúrt kútra kötött automata öntözőrendszer gondoskodik.

Izgalmas feladat volt a gyerekek ki nem mondott kívánságainak eleget tenni. A legfontosabb szempont mindig is a gyerekek biztonsága, de emelett arra is törekedtünk, hogy vonzó szinekkel, formákkal és nem utolsó sorban minőségi, balesetveszélymentes játékokkal ösztönözzük mozgásra őket. A bekerített játszótér területén 2 öntött gumi burkolatos területen helyeztük el a kisebb és nagyobb korcsoport játszóeszközeit, melyek mindegyike tanúsítvánnyal rendelkezik. A különböző korcsoportok játszóhelyeit szinekkel is jelezni kívántuk. Az öntött gumi a kisgyermek játszóhely esetében zöld színű szivárvány mintázattal, míg a nagyobb korcsoport játszóhelyén piros színű az öntött gumi burkolat. Számos játszási lehetőség közül választhatnak a gyerekek: 2 tornyos, hálóval összekötött vár, négyüléses mérleghinta, mászófal, csúszda, hinta bébiknek és nagyobbaknak, 1 és 4 személyes rugós játékok, trambulin és homokozó asztal, melynek helyét úgy határoztuk meg, hogy az a mozgássérült gyerekek számára is könnyen megközelíthető és élvezhető legyen. A nyári hőségre is gondolva, a nyári időszakban napvitorlák elhelyezésére is sor kerül, a felfrissülést pedig egy ivóvízkút szolgálja. A csapatjátékot kedvelő gyerekek műfüves sportpályát kapnak, melyet 1,4 méter magas kerítés ölel körbe és 3 méter magas labdafogó kerítés egészít ki.

A pihenőkertben lévő egyedileg tervezett pavilon és az akácfából készült támlás fapadok a szülők és gyermekeik pihenését szolgálják.

Az alábbi képeken láthatják a látványterveket és a parképítés folyamatát. Hamarosan mutatjuk az elkészült pihenőpark képeit!

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: