Posted on

City Home „J” épület – dísztó és pihenőpark tervezés, kivitelezés

City Home „J” épület dísztó vízgépészeti tervezése, környezetrendezése

Budapest IX. kerületében tovább épülnek a Metrodom Kft által kivitelezett lakóépületek. Az elmúlt 20 évben ez a terület jelentős változáson ment keresztül, köszönhetően a tudatos, átgondolt város-rehabilitációnak. Ez elmúlt években a Középső-Ferencváros a fejlesztéseknek köszönhetően ma már a város egyik legkedveltebb része.

A „J” épület esetében a tervezők egy nagyot álmodtak, így az épületek álatal közrefogott kertrészbe egy természetes/természetközeli hatású dísztó kerül kialakításra. Bár nem tartozik a fő profilunk közé a vízgépészeti tervezés, de természetesen ez sem foghatott ki rajtunk.

A tóba és a tó köré a természetes vegetációt idéző tavi és tóparti növények telepítését javasoltuk, mely otthonossá és barátságossá teszi a kertet. Természetesen ügyeltünk arra, hogy a kisgyermekesek számára a t maximális biztonságot jelentsen, a meder kialakításánál kerültük a hirtelen mélyülő részeket. A lakások mellett sűrűbb növényfoltok telepítését javasoltuk, mintegy természetes falat képezve.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: