Posted on

Choco étterem- modern kert

A második kerületben, a Hűvösvölgyi úton évekkel ezelőtt nyílt felső kategóriás Choco étterem modern, élénk színekkel megtöltött belsőjéhez épült a kert hasonló szellemben.

A beltéri növénydekoráció kitalálásakor arra jutottunk, hogy csak minimális kiegészítésre van szükség, a beltéri növények – leginkább hengeres anyósnyelv és puszpáng – különleges megjelenésükkel feldobják az összképet, nagyon egyszerűek, de mégiscsak életet visznek az élettelen környezetbe.

A terasz kertje modern, keleties hangulatban készült el, amit erősen szeldelt levelű japán juharokkal, törpebambuszokkal, árnyékliliomokkal, néhány nagyobb sziklával és dekorkaviccsal teremtettünk meg. A növénycsoportokat a hely méretéhez viszonyítva nagy, összefűggő foltokban alakítottuk ki – mint például az örökzöld babér -, hogy ne váljon túl tagolttá az összép.

A fehér dekorkavics és a sötét bútorok erőteljes kontrasztjának ötlete mindig működik, nem volt ez másként itt sem. Ehhez jött még a vágott, csiszolt kőlapok tipegőként való alkalmazása, ami a terasz nagy részét fedő trópusifa-burkolat színével is öszhangban van.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: