Posted on

Budapesti modern kert

Egy belvárosi tetőterasz kertbeépítése sok kihívást rejt magában. Magasan a tetők felett kell olyan oázist létrehozni, ami egyrészről nem veszi el a csodálatos panorámát, másrészről annyira karakteresnek kell lennie, hogy elterelje a figyelmet a környező tetők, antennák és egyéb “rondaságok” látványáról.

Az eredeti téglafallal jól harmonizáló fa burkolatú dekorfalat, virágládákat és padot helyeztünk el a tetőteraszon körbe. A virágládákba olyan zöld növényeket ültettünk, melyek az évek múlásával szinte teljesen el fogják takarni a téglafal azon részét, amit szándékosan el akartunk rejteni. Mivel a tetőn nincs lehetőség termőföld leterítésére, azért a szinpomás, virágzó növények önálló óriás kaspókban, dézsákban kaptak helyet. Ugyancsak a faburkolattal készült az a fedett terasz-sziget is, ahol a tulajdonosok kedvükre ejtőzhetnek a tűző nap ellenére.

Sok apró különlegesség bolondítja meg a teraszt, ettől válik igazán különlegessé, moderné és egyben egyedive is. Mik is ezek az apró különlegességek? Például a terasz-sziget faburkolatába beépített 2 kis műfű tipegő. Általában a fűbe tesszük a fa-tipegőt, itt viszont a hátrányból ilyen módon lett előny kovácsolva. A zöldellő virágládák közé helyezett csobogó nem csak szemet gyönyörködtető látványt nyújt, ahogy a vízcseppeken megcsillan a napsugár, de megnyugtató hangja valóban olyan pluszt ad, ami észrevételnül is nyugalmat áraszt a belváros zajos forgatában. A csobogó fölé elhelyezett meditáló Buddha szobor még jobban ráerősít a nyugalom érzésre. Ha végignézi a képeket, talán nem is veszi észre azt a virágfalat, amibe 9 kisebb virágot ülettünk a tulajdonosok kedvenceiből, és amely direkt vízbekötéssel rendelkezik, hogy az öntözéssel ne kelljen túl sokat bajlódni.

A képgalériában megnézheti az átadáskori és 1 éves állapotot is!

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: