Posted on

Budapest, III.ker. – modern teraszos kert és tetőkert

A képen látható kertünket a modern formák és természetes anyagok jellemzik, mely a sokszínű anyaghasználat mellett is harmonikus, rendezett képet mutat.

A kert tervezése, kialakítása mellett Megrendelőnk a zöldtető kialakítását is tőlünk kérte. A kert végében kapott helyet egy medence, melyhez egy impozáns kialakítású lépcsősoron keresztül juthatunk le. A kertben továbbá helyet kapott egy kiemelt fagerenda veteményes és egy műfüves focipálya is.

A növényalkalmazásban az egyszerűségre és az extenzív, könnyű fenntarthatóságra törekedtünk, de emellett szempont volt a magas esztétikai érték is. Az örökzöld cserjék mellett a levendula, a díszfüvek és a varjúhájak dominálnak. A medence mellé vízpartimitátor növények kerültek.

A díszfák mellett a Megrendelő gyümölcsfák betervezését is kérte. Az ágyásokba nagyméretű, néhol mohával fedett dísz sziklák kerültek.

A könnyebb fenntarthatóság érdekében robotfűnyíró gondoskodik a fű egységes és szép képének fenntartásáról. A gyep és a cserjék locsolását automata öntözőrendszer biztosítja.

A tervezés során nagy gondot fordítottunk a kertvilágítás kialakítására is.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: