Posted on

Az Életmérnökei kezdeményezés

Szeretnénk megosztani egy videót, melynek szellemiségét és megszületését egyaránt támogatta cégünk, a Kisvakond-Park Kft.

Az Életmérnökei a magyar tájépítészek, park- és kertépítők, fenntartók, dísznövénytermesztők, oktatók és hallgatók kampánya. Közös érdekünk egy szorosabb szakmai összefogás, melynek egyik célja az ágazatban tevékenykedők szélesebb körű társadalmi megbecsülése.

“Mérnökök vagyunk, kertészek vagyunk, alkotók vagyunk. Új ötletek gazdái vagyunk. A természetnek nemcsak szerelmesei, de értői, segítői és társai is vagyunk. Megzabolázzuk az esővizet, árnyékot teremtünk, zöldítünk. Életre keltjük a lakóhelyünk.”

“Megoldjuk, hogy a szép éljen és az élő szép legyen. Utcák, terek, városok formálói, zöld hálóval átfonói vagyunk.”

“A jövő képét formáljuk.”

“Számít, amit teszünk.”

Ez néhány gondolat, amit megnézve, meghallgatva, elolvasva biztos, hogy mindannyiunkat büszkeséggel tölt el, hogy ezt a hivatást választottuk. És talán segít jobb betekintést nyerni a háttér-folyamatokba azoknak is, akik szerint “csak” kertészek vagyunk. A tervezés jóval több, mint néhány skicc. Egy látványterv mögött temérdek engedélyezési és koncepcióterv lapul, míg a részletes kiviteli tervig eljutunk. Arról nem is beszélve, hogy az elképzelést, ami a tervezőasztalon megszületik, csak szakemberek tudják életre kelteni. Egy laikusnak látványterv kell, hogy egyáltalán el tudja képzelni, hogy lesz abból kert 🙂

Az Életmérnökei kampány fő céljai:

  • szélesebb szakmai összefogás és együttműködés
  • közös ágazati stratégia, mely reflektál a jelenkor ökológiai kihívásaira
  • a zöld szakma társadalmi rangjának felemelése, a jövedelmezőség javítása
  • a jövő nemzedékei számára vonzóvá tenni a zöldfelület-gazdálkodást

Az Életmérnökei kampány gondolata a Kertész Unió Zrt. szellemi műhelyében született.

További részletek: https://www.kerteszunio.hu/az-elet-mernokei/

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: