Posted on

Aerozone- ipari park egységes arculatának kialakítása

A vecsési Aerozone ipari park légiközlekedést kiszolgáló cégeknek ad otthont. A park területén két különálló logisztikai épület és egy hat tömbből álló „A” kategóriás irodaház áll.

Feladatunk az irodaházat környező zöldfelületek egy részének építése és kiegészítése, illetve az öntözőrendszer kiépítése volt. Az irodaház eredeti kertjei nem voltak méltók a házakhoz sem exkluzivitásukban sem használhatóságukban. Látványtervek elkészítése után megnyertük a megbízók bizalmát és megkezdtük a parkosítási munkákat.

A meglévő cserjék alá geotextilt és coulé kavicsot (folyami mosott kavics) terítettünk a gyomok elfojtása, és a cserjék alatti felület esztétikai javítása érdekében. A hat bejárathoz összesen közel 400 db borókát ültettünk el, melyek örökzöld növények lévén, folyamatos díszítő értékkel rendelkeznek. Emellett bejáratonként 200 db meténget, (Vinca)  és borostyánt (Hedera) is elültettünk. Különlegességként, előre előkészített tőzeges ágyásokba a borókákkal harmonizáló Rhododendront is került.

A „B” épület mellett egy szakszerűtlenül, nem oda illő növényekkel beültetett rézsűt kellett újra növényesíteni. A meglévő növények nem feküdtek a talajra, nem hálózták be azt, így továbbra is fennállt a talajerózió. 800 db madárbirs (Cotoneaster ’Scogholm’) elültetésével sikerült megállítanunk a rézsű további lemosódását.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: