Posted on

Advance Tower 2 irodaház intenzív zöldtető kivitelezés

Az Advance Tower 2  ‘A kategóriás’ irodaház második üteme is megépült a Váci úton. A 8500 négyzetméter bérbeadható területtel 20 000 négyzetméteresre bővült a Váci úton megvalósult épület komplexum. Ahogy az első ütem esetében is, úgy a második ütemnél is a Kisvakond-Park Kft volt az 1 200 négyzetméteres zöldfelületet biztosító extenzív és intenzív zöldtetők kivitelezője.

A második ütem is elnyerte az elsőhöz hasonlóan a környezettudatos és fenntartható építészeti megoldások miatt a  BREEAM minősítést. A környezettudatos tanúsítvány rendszernek való megfelelés  mellett az irodaházat a WELL Building Standard (WELL) minősítésének megfelelően alakították ki, szem előtt tartva a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat.

A második ütem kivitelezési munkálatai hasonlóan alakultak, mint az első ütem esetében.

Az intenzív zöldtető kivitelezés során cégünk végezte el a térelválasztó támfalak látszóbetonnal való burkolását. A közlekedő utakat klinker térburkolattal raktuk le. A pihenő övezetek esetépen WPC burkolatot használtunk, illetve WPC ülőfelületek alakítottunk ki. Az irodaház dolgozói számára magaságyásokat hoztunk létre. Annak érdekében, hogy ne kelljen éveket várni, míg a facsemetékből nagyobb fa lesz, a zöldfelületre koros fákat ültettünk. Az intenzív zöldfelületeken talajszint alatti csepegtető rendszert építettünk ki. Az átadás óta is jelen vagyunk az irodaházban, mivel a zöldfelületi karbantartást a Kisvakond Park Kft. végzi.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: