Posted on

Advance Tower 2 irodaház – extenzív zöldtető kivitelezés

Az Advance Tower  A kategóriás’ irodaház második üteme is megépült a Váci úton. A 8500 négyzetméter bérbeadható területtel 20 000 négyzetméteresre bővült a Váci úton megvalósult épület komplexum. Ahogy az első ütem esetében is, úgy a második ütemnél is a Kisvakond-Park Kft volt az 1 200 négyzetméteres zöldfelületet biztosító extenzív és intenzív zöldtetők kivitelezője.

A második ütem is elnyerte az elsőhöz hasonlóan a környezettudatos és fenntartható építészeti megoldások miatt a  BREEAM minősítést. Emellett az irodaházat a WELL Building Standard (WELL) minősítésének megfelelően alakították ki, szem előtt tartva a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat.

Az Advance Tower 2 zöldtetőjének kivitelezési munkálatai hasonlóan alakultak, mint az első ütem esetében.

Itt is Sedum szőnyeget telepítettünk az extenzív fenntartású zöldtetőkre.

Az extenzív zöldtető kialakításánál speciálisan extenzív zöldtetőkre kialakított GreenTech extenzív közeget terítettünk, ügyelve a megfelelő rétegrend és vízelvezetés kialakítására.

A Sedum szőnyeg előnye, hogy telepítést követőn azonnal összefüggő zöld növény felületet kapunk. A Sedum szőnyeg több varjúháj fajta együttes keveréke. Az extenzív zöldtetők nagy előnye, hogy minimális karbantartást igényelnek az intenzív tetökhöz képest.

Az extenzív fenntartású zöldtetők mellett intenzív zöldtetőt is kialakítottunk az irodaházban. Erről bővebben egy másik bejegyzésünkben olvashat! Részletekért kattintson IDE!

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: