Posted on

Advance Tower 1 irodaház intenzív zöldtető

Az Advance Tower 1.hat szintes ‘A kategóriás’ irodaház a Váci úton épült meg. Az irodaház kiváló megközelíthetősége miatt az egyik legnépszerűbb irodahelyszín Budapesten. A tavaly ősszel átadott  Advance Tower 1 (1134 Budapest, Váci út 43.) ’zöldtetőinek kivitelezési munkáit a Kisvakond-Park Kft. végezte el.

Az irodaház tervezése során alkalmazott környezettudatos és fenntartható újításoknak köszönhetően elnyerte a BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Methodology) minősítést. A környezettudatos tanusítvány rendszernek való megfelelés  mellett az irodaházat a WELL Building Standard (WELL) minősítésnek megfelelően alakították ki, szem előtt tartva a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat.

A kivitelezés során cégünk végezte el a térelválasztó támfalak látszóbetonnal való burkolását. A közlekedő utakat klinker térburkolattal raktuk le. A pihenő övezetek esetépen WPC burkolatot használtunk, illetve WPC ülőfelületek alakítottunk ki. Az irodaház dolgozói számára magaságyásokat hoztunk létre, hogy tetszőleges idény zöldségeket vagy fűszernövények tudjanak termeszteni. Az intenzív zöldtetőre koros fákat ültettünk. Az intenzív zöldfelületek esetében talajszint alatti csepegtető rendszert építettünk ki. Az átadás óta is jelen vagyunk az irodaházban, mivel a zöldfelületi karbantartást a Kisvakond Park Kft. végzi.

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: