Posted on

A Felsőgödi Református Templom kertje

2015 márciusában döntött a presbitérium az Alsógödi Református Templom kertjének megújításáról. Hosszas egyeztetés és többszöri konzultáció után a kivitelezés 2015 júliusában kezdődött, és pár hét alatt el is készült. A kertépítészeti kiviteli tervet Hubayné dr Horváth Nórának (okl. tájépítész) köszönhetjük.

A kertet a Kisvakondpark csapata társadalmi szerepvállalás keretei között készítette. Csanád a kertre kifejezetten nagy gondot fordított, több szempontból is szívügye.

A hivatalos átadásra 2015. szeptember 13-án vasárnap került sor egy hálaadó Istentisztelet és azt követő szeretetvendégség keretében.

A felhasznált anyagok és növényanyag a meglévő adottságoknak maximálisan megfelelnek. A nagy kiterjedésű burkolt felületeket szabályos-geometrikus kialakítású növényágyások oldják, melyekbe a meglévő fák is bele lettek komponálva. A mélyárnyékban lévő ágyásokba meténg (Vinca), kövérke (Pachysandra), orbáncfű (Hypericum), a naposabb helyekre egynyári növények kerültek.

Az egynyári növényeket köszönjük a Virágzó Dunakanyar Kertészeti Kft-nek!

A Barabás téglakő burkolatok meleg (vöröses- barnás- sárgás) színvilága és antikolt felülete harmonizál a környező anyagokkal és textúrákkal. A burkolat architektúra játékossága változatossá, mozgalmassá teszi a központi teret. Szintén téglakőből készültek az alacsony ülőtámfalak.

Köszönjük a kedvezményes térkövet a gödi Piramis Építőház Kft-nek!

A kert egyszerre tölti be a közösségi funkciót: kisebb gyülekezeti események, gyermektáborok színhelyéül, valamint az Istentisztelet előtti és utáni gyülekező találkozó helyül is szolgál. Az embert magával ragadja a megújult kert hangulata és megállásra, elcsendesedésre ösztönzi, mielőtt visszatérne a mindennapok forgatagába.

Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a templomkert megújításához!

Tetszett Önnek a cikk? Ossza meg itt: