Kerttervezési, kertépítési és kertgondozási szolgáltatásainkkal készséggel állunk rendelkezésére! 

Hétfő-Péntek 9.00-17.00

Hétvége ZÁRVA

 

 

Kerttervezés

A körültekintően tervezett és épített kert, melyben a funkcionalitás találkozik az esztétikus elrendezéssel, hosszú éveken át kellemes élmények forrása, gyermekeink tapasztalásának helyszíne és saját boldogságunk tárháza lehet.

Tovább a kerttervezésre 
Kertépítés

A kertépítészet minden szintjén jelen vagyunk - mert szeretjük amit csinálunk, legyen szó egy családi ház kiskertjéről, étterem- vagy szállodakertről, társasházak zöldfelületeiről vagy akár nagyobb szolgáltató létesítményekről..

Tovább a kertépítésre 
Kertgondozás

Elsőre furcsának tűnhet a gondolat, de a kert maga is egy élőlény. Szükségletei vannak hozzánk hasonlóan. Ahhoz, hogy a kert mindig a legjobb formáját hozza, folyamatosan gondozni, ápolni kell. Minden növény, cserje más gondozást igényel ...

Tovább a kertgondozásra 
 
Parképítés

A Kisvakond-Park Kft. vezető parképítő cégként irodaházak, bevásárlóközpontok külső környezetének illetve közterületek, közparkok és közintézményi zöldfelületek kiépítésére, parkosítására szakosodott. Díjnyertes munkáink garanciaként szolgálnak.

Tovább a parképítésre 
Park fenntartás

Több ezer m2 park, tetőkert és egyéb zöldfelület karbantartását korszerű eszközökkel és gépekkel felszerelt, tapasztalt, szakképzett parkfenntartó csapataink végzik. Vállaljuk saját és idegen kivitelezésű parkok fenntartását egyaránt.

Tovább a parkfenntartásra
Madárbarát kertprogram

A Kisvakond-Park Kft. kertépítő, kertfenntartó csapata elkötelezett a környezetvédelem, a természetvédelem, és az élhetőbb környezet iránt. Fontosnak tartjuk egy-egy kert kialakításánál, hogy a természetes élőhelyek ...

Tovább a madárbarát kertprogramra 
 
Zöldtető, Tetőkert

Mára a zöldtető nem csupán presztízskérdés, a városok zsugorodó zöldfelületei megkívánják, hogy a parkokat új helyekre költöztessük, az épületek kihasználatlan felületei pedig kiválóan alkalmassá váltak erre a célra.

Tovább a zöldtetőre   
Vario parkbútor

A kertépítészeti felhasználás során a látszóbetonból készült parkbútor legnagyobb előnye bármilyen más anyaggal szemben, hogy széleskörű felhasználhatóságának köszönhetően a kert összes épített „tartozéka” készülhet belőle, így igazán ...

Tovább a parkbútorra    
Kertépítés mindenkinek!

A kertépítés témakörében is egyre nagyobb számban jelennek meg könyvek. Ezek nagy hátránya, hogy kivétel nélkül külföldi (főként angol, német és francia) szerzők magyar fordításai, s ebből kifolyólag egy  ...

Tovább a könyvre   

Save

Save

Hírek a Kisvakond-tól

3 in 1 Cafe and Lounge - kertépítés
Choco étterem modern kertje
McDonalds kert parkosítás és parkfenntartás Győrben
 • image images

  Whether you are moving into a new home, or updating the grounds of the home you already live in, landscaping can dramatically change the look of your house and property. You may like a neatly trimmed lawn or prefer a wild and overgrown look, you may live in an arid climate and need to xeriscape, or you may like finely manicured rosebushes.The cost of landscaping varies greatly but most homeowners report spend- ing between $1,586 and $5,017. Before you call the pros, though, here are a few things to think about that will affect your individual land- scaping project's cost that may have you spending more or less than the average.

  How large is your property?

  The single largest factor in the cost of your new landscaping installation is the size of your property. If your house sits on a huge lot, and you're not sure if you can afford to landscape the entire area, talk to your professional landscaper about the possibility of landscaping it in sections. Xeriscaping is a style of landscaping that utilizes plants, shrubs, ground covers and rocks that need very little water to thrive. The cost of installing a xeriscaped yard is often more than simply planting grass and flowers. However, once established the maintenance and water costs are kept low by design. A professional landscaper and gardener will be able to tell you the best approach for this. For example, if there are plants that take a longer time to come to maturity you may be able to plant them first and when they are reaching their peak landscape

  Do you want a spring?

  Lawns are not expensive to plant. Enough grass seed to cover your property is far less expensive than exotic plants or other features. however, lawns need careful maintenance, and plenty of water, especially at the beginning to get them established. So you may feel a lawn is a simple and affordable way to go, but it may take more money in the long run in terms of water, time and labor

  Water and Irrigation

  Don't spend time and money on beautiful landscaping if you have not taken water and irrigation issues into account first. Installing a sprinkler system, leveling the ground to avoid run off, and planning which plants, shrubs or flowers will get more and less water are all precautions that may take more time and money in the short term but will benefit you in the long run. You want to give your lawns and gardens the best chance to thrive

   

  kisvakondpark kft kertgondozas kert karbantartas 2 kisvakondpark kft kertgondozas kert karbantartas 1

   

  Elsőre furcsának tűnhet a gondolat, de a kert maga is egy élőlény. Szükségletei vannak hozzánk hasonlóan. Ahhoz, hogy a kert mindig a legjobb formáját hozza, folyamatosan gondozni, ápolni kell.

  Minden növény más-más gondozást igényel. Ha velünk építette a kertjét, pontos útmutatóval szolgáltunk a fák, cserjék, virágok, a gyep ápolását, gondozását illetően. Átadjuk kertjének képekkel illusztrált Növénytablóját, a növények latin és magyar megnevezésével, a növények igényeinek, virágzási idejének megjelölésével, egyéb különleges díszítőértékük feltüntetésével.

  Röviden összefoglaljuk, hogy mire figyeljen! Melyek azok a kertgondozással kapcsolatos teendők, amit ha megcsinál(tat), mindenki csodálni fogja a kertjét!

  Növények metszése

  Laikusként arra gondolunk, hogy metszésre kizárólag a fa, cserje vagy sövény formájának megőrzése miatt miatt van szükség. Ez azonban tévhit. Metszés nélkül a növények hamar felkopaszodnak, ritkás lombozatukkal csúf látványt nyújtanak. Ne sajnálja visszametszeni a cserjéket, rózsabokrokat! Dúsabb levélzettel, gazdag virágzattal, több terméssel hálálják meg a törődést!

  A pázsit gondozása

  A pázsit karbantartásának elsődleges eszköze a fűnyíró. Attól függően, hogy milyen típusú fűmagot használtunk telepítéskor és mennyi öntözést kap a fű, általánosságban 4-10 naponta érdemes nyírni. A folyamatos nyírással a füvet oldalhajtások növesztésére késztetjük, amivel sűrűbb pázsitot érhetünk el. Nem szabad sem túl mélyen vágni, sem túl sokáig hagyni növekedni, mert mindkettő későbbi problémák forrásává válhat. A mélyen vágott pázsit könnyebben kiég, és az újralevelesedéshez néha heteket kell várni. A magasra hagyott fűszálak visszahajlanak, megritkulnak és fogékonyabbakká válnak a különböző gombás betegségekre.
  A folyamatosan nyírt gyepnek évente 2-5 alkalommal szellőztetésre van szüksége, melyet elvégezhetünk egy erős gereblyével, de erre a célra külön gépeket is lehet vásárolni. Gyepet szellőztetni csak tavasszal és ősszel szabad, nyáron ha szükség van rá, gyeplyuggatást végezhetünk tüskés hengerrel.
  A gyepnek folyamatos öntözésre, napfényre és tápanyag-utánpótlásra van szüksége. A tápanyagot a már elkészült fűfelületre legkönnyebben műtrágyákkal juttathatjuk be.

  Öntözőrendszer karbantartása

  Tudta, hogy az öntözőrendszer meghibásodásainak 50%-a a karbantartás elmulasztása miatt történik?

  Szezonális karbantartást évente 2x javasolt végezni.
  A téli fagyok beállta előtt, késő ősszel víztelenítse az öntözőrendszert. Ezzel elkerülheti, hogy a rendszer vezetékeiben, a szivattyúban megmaradt víz megfagyjon, és a kialakult jégdugók megrepesszék, tönkretegyék az öntözőrendszert. Érdemes a rendszer zónáit egyesével vízteleníteni, sűrített levegővel átfújni. Akkor sikeres a víztelenítés, ha a szórófejekből már csak vízfüst távozik.
  Tavasszal, az első üzembehelyezés előtt újból végezzünk egy karbantartást. Ha jól végeztük a téliesítést, valószínű túl sok dolgunk nem lesz. Ellenőrizzük, hogy tiszta-e a szűrő. A víz megnyitása után ismét egyesével menjünk végig a zónákon, így egyszerűbben kiszűrhető, ha valahol meghibásodott a csepegtető vezetéke, vagy eldugult a szórófej.

  Vannak azonban olyan esetek is, amikor ad-hoc jelleggel kell beavatkozni. Például
  • ha a kutyánk lerágta a szórófejet, vagy focizás közben lerúgtuk azt. Viszonylag egyszerűen, egy szórófej cseréjével ez a probléma megoldható.
  • ha nem megfelelő szögben ( esetleg vízmennyiségben) szór a szórófej, általában egy apró beállítás segít. Ne halogassuk ezt a műveletet, mert alulműködés esetén a növényeink vagy a fű könnyen kiszáradhat a nyári kánikulában, túlműködés esetén viszont kimoshatja a növények gyökerét.
  • Ha nincs megfelelő víznyomás a szórófejekben (szélsőséges esetben ki sem emelkednek a földből), lehet, hogy ki kell tisztítani a szűrőt.
  • Ha az öntözőrendszer automatikája romlik el, vagy csak egyszerűen nem tudja mi lehet a baj, inkább hívjon szakembert!

  Egyéb kerti technika karbantartása

  a. Kerti tó karbantartása
  b. Teraszhűtés, ködhűtés karbantartása
  c. Kerti világítás karbantartása

   

  5+1 tévhit a pázsit gondozásával kapcsolatban

  1. A fűnyírás nem árthat a pázsitnak

  Való igaz, hogy a szép, ápolt gyep titka a rendszeres fűnyírás. Azonban ügyeljen arra, hogy a fűnyíró kései élesek legyenek, mert az életlen pengék roncsolják a fűszálakat.

  2. Minél rövidebb a fű, annál jobb

  Ha túl rövidre vágja a füvet, akkor romlik a nedvességmegkötő képessége, könnyen kiszáradhat. Az optimális vágási magasság 5-6 cm nyáron. Ügyeljen arra, hogy ennél soha ne vágja rövidebbre a füvet. Tavasszal és ősszel az aktív növekedési időszakban tarthatja 3-4 cm között.

  3. A gyakori fűnyírás kiöli a gyomokat

  Valóban megakadályozható a gyakori fűnyírással az egy- illetve kétszikű gyomok elburjánzása, visszaszorítása, azonban vannak olyan gyomfajták is, melyek kifejezetten a rövid fűben kapnak erőre. A gyomoktól csak szelektív gyomirtással lehet megszabadulni.

  4. Az üde zöld pázsit titka a gyakori öntözés

  Az öntözés valóban fontos, viszont nem mindegy milyen gyakorisággal és milyen mennyiségben locsolunk. A pázsit akkor lesz szép, ha mély gyökeret tud ereszteni. Ha gyakran, de keveset öntözzük, nem lesz igénye, hogy mélyre eressze a gyökereit, hiszen mindig számít a nedvesség utánpótlására. Hasznosabb, ha ritkábban, de alaposabban öntözünk.
  Emellett a gyakori locsolás a talajban lévő tápanyagok kimosódásához is vezet.

  5. Elég évente egyszer műtrágyázni a gyepet

  A növényeknek életszakaszonként más és más arányban van szüksége az egyes tápanyagokra, tehát ehhez kell igazítani táplálásukat is.. Ez tavasszal egy N túlsúlyos szerves trágyával vagy akár a saját magunk által gyűjtött, rostált kerti komposzttal is megtörténhet. Ennek hatására a pázsitot alkotó fűmagelegy elkezd intenzíven növekedni, felveszi méregzöld színét, amit a nyári kondicionáló tápanyag-utánpótlással fenntarthatunk.  A szerves trágya hatása kiszórás után 2 hónapig tart, utána újra el kell végezni. Ősszel további kondicionáló szerves trágya kiszórása szükséges, amely a gyep gyökerezését, téli megerősödését segíti elő.

  5+1. Mindegy mikor locsolom a kertem, a lényeg hogy locsolom

  A helyes öntözés az egyik legfontosabb munkafolyamat, ha szép gyepet szeretnénk. Ha elfelejtettük meglocsolni a füvet egy meleg, napsütötte héten és a fű kiszárad már nem lehet helyre hozni. Épp ezért fontos a rendszeres locsolás. Erre a legjobb időszak a reggeli és esti órák, mert délben túl erős a napsugárázás és ilyenkor az apró vízcseppeken keresztül a nap kiperzseli a füvet.

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

   

  A kert az ember művészi készségének, ősi téralakító igényének és a természet szépségének a találkozása. Ellentétben belső élettereinkkel egy állandóan változásban, mozgásban lévő, élő egység, melyhez a modern kor embere saját belső harmóniájának és lelki békéjének megtalálásához fordulhat. A kert az utolsó kapocs, ahol nap mint nap újra találkozhatunk a természet állandó körforgásával, az évszakok változásával, az élet sokszínűségével. Ezért hisszük, hogy egy kert tervezése és megépítése ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint egy ház vagy lakás belső tereinek kialakítása. A kert a különböző anyagok: kő, fa, föld, víz és növények elemeiből álló komplex rendszer, melyek összehangolása a tulajdonos és a tervező feladata. A körültekintően tervezett és épített kert, melyben a funkcionalitás találkozik az esztétikus elrendezéssel, hosszú éveken át kellemes élmények forrása, gyermekeink tapasztalásának helyszíne és saját boldogságunk tárháza lehet.

   

  Hogy zajlik a kerttervezés?

  A legtöbb kerttervező már gépen tervez, aminek nagyon sok előnye van a kézi rajzokhoz képest. Felgyorsul a kommunikáció Ön és a tervező között, az esetleges hibák és változtatások pedig nem igényelnek több órás ráfordítást. A modern kerttervező szoftverek segítségével több szinten mutathatók be a kertek, a különböző elemek (rétegek) egymásra helyezhetők és levehetők. A legújabb programokkal különböző nézőpontokból látványtervek készíthetőek.

  Hazánkban a kertkultúra tervezéshez kapcsolt fejezete viszonylag szűk rétegben terjedt el, a privát szféra Megrendelői sok esetben csak felesleges anyagi kiadást látnak benne.
  Mi nem ezt gondoljuk! A jól átgondolt, minden előzetes igényt és az adottságokat figyelembe vevő kertterv a sikeres kertépítés alapfeltétele!

   

  Mikor érdemes kertet terveztetni?

  Alapvetően minden kertépítés előtt! De vannak esetek, amikor kifejezetten ajánljuk:

  Ha a kert mérete nagy és ebből adódóan a kivitelezési költség várhatóan magas, az ésszerű tervezéssel sok nem látható probléma előzhető meg. A tervezési szakaszban kalkulálható és befolyásolható a kivitelezés költsége is.

  A sok kerti objektum és funkció térbeni elhelyezése is indokolhatja a tervezést: több variációt lehet kidolgozni és sok esetben a legkreatívabb megoldások ilyen ötletelések alkalmával merülnek fel.

  Ajánlott a tervezés amennyiben a kerttel kapcsolatban tanácstalanok vagyunk, vagy ha nyitottnak érezzük magunkat a hagyományostól, megszokottól eltérő kertre.

  Kiemelt fontosságú területnek tartjuk az esztétikum és a fenntarthatóság összeegyeztetését! Gondos tervezéssel, az adottságokhoz igazodva, a megfelelő növények kiválasztásával Ön valóban olyan kertet kap amilyenre vágyik!

  Kerttervezés lépésről lépésre
  I. Helyszíni felmérés és konzultáció

  A helyszínen részletesen átbeszéljük az Ön igényeit, elképzeléseit, az előzetesen megküldött „Milyen legyen a kert?” kérdéssor segítségével. Az elhangzottakról 3 napon belül szöveges összefoglalót küldünk (ún. Emlékeztető).

  Ezután Ön korrigálhatja elképzeléseit, és jelezheti, ha nem pontos a leírás a megbeszéltekről, változtathat, ha eszébe jutott még valami. Ha nem küldd visszajelzést, akkor 3 héten belül készülnek el a koncepciótervek.
  (Amennyiben a Tervező számára nem elégséges Megrendelőtől kapott adatszolgáltatás a tervezési munka korrekt elvégzéséhez, ezt helyszínen jelzi Megrendelő felé. Felmérést elvégzi, vagy elvégezteti.)

  kerttervezes konzultacio kisvakondpark kft

  Ha a kert, a terület szakszerű megtervezéséhez a terepfelszínt, a lejtési viszonyokat, szintkülönbségeket ábrázoló geodéziai felmérésre van szükség, ezt mi a kezdetekkor jelezzük. Cégünk évek óta fennálló munkakapcsolatban áll geodéziai felmérést készítő cégekkel, a geodéziai munka így kapcsolódik cégünk profiljához.

  Az első helyszíni megbeszélés alkalmával kiszállási díjat számítunk fel, melynek értékét az előzetes tervezési árajánlat tartalmazza. A gödi telephelyünkön történő első konzultáció: 10. 000 Ft.

  II. Koncepcióterv készítés

  A helyszíni konzultáció után elkezdjük kertjének megtervezését. A kert bonyolultságától függően 2-3 vázlatterv készül.

  A koncepcióterv tartalmazza:

  • a kert stílusának, kialakítandó hangulatának leírását,
  • a kert egyes részeinek, funkcióinak megjelölését,
  • a tervezett meghatározó növényeket, növénycsoportokat,
  • példákkal szemléltetve a kertben használt anyagtípusokat, amelyek a kert stílusához illeszkednek
  • a kertben elhelyezni kívánt elemeket, kert-architektúrákat.

  A koncepcióterveket személyes konzultáció során mutatjuk be (előzetesen digitálisan megküldött előképekkel illusztrálva), mely megbeszélés alatt Ön egyből reflektálhat a látott vázlattervekre.

  A tervezési díj 50%-a a koncepciótervek ( vázlattervek) bemutatása során egyenlítendő ki.

  A többféle vázlatterv alapján „összegyúrjuk”, majd véglegesítjük a koncepciótervet. ( Ez a lépés addig tart, amíg Ön teljes mértékben el nem fogadja a koncepciót (és azt írásban is megerősíti). A tervezés során folyamatos kontaktban leszünk, így a koncepció véglegesítése előtt bármikor kérhet változtatást.

  Ha a tervezés ezen szakaszában (funkciók részletezése, tervezőnk szubjektív ötleteinek bemutatása, megoldási lehetőségek kifejtése) Ön nem elégedett a vázlattervekkel, mert minőségbeli kifogással él a vázlatokkal kapcsolatban, díjmentesen új tervet készítünk.
  Abban az esetben, ha Önnek az egyeztetett tervek elkészülte után változtak meg az igényei, akkor új vázlattervet készítünk az új elképzelések tükrében, darabonként nettó 30.000,- forintért.

  III. Kertépítészeti kiviteli tervlapok és a részlettervek
   

  A koncepcióterv véglegesítése után készülnek a kertépítészeti kiviteli tervlapok és a részlettervek. A visszajelzés megérkezésétől legalább 2-3 hétre van szükség. Az elkészült terveket cégünk elektronikus formában (.pdf file) formátumban bocsátja az Ön rendelkezésére. Nyomtatott verziók a mérettől és a mennyiségtől függően kerülnek árazásra.

  View the embedded image gallery online at:
  http://kisvakond.eu/services/services/page-6#sigProId328f22a7e8

  View the embedded image gallery online at:
  http://kisvakond.eu/services/services/page-6#sigProId4ee7c9e8b6

  View the embedded image gallery online at:
  http://kisvakond.eu/services/services/page-6#sigProIdb62ba927b5

  View the embedded image gallery online at:
  http://kisvakond.eu/services/services/page-6#sigProIdc678114090

   

  A végleges tervcsomag a következőket tartalmazza:

   

  • Kertépítészeti kiviteli terv ( véglegesített koncepcióterv alapján)
  • Tartalmazza a Megrendelő által elfogadott vázlattervben szereplő kerti funkcionális elemek elhelyezkedését. A tervezési területen kijelöli az építendő burkolatokat, szükség szerint lépcsőket, támfalakat; a kerti berendezések elrendezését és típusát. Kijelöli a telepítendő növényzet (fa, cserje és évelő) helyét.
  • Tereprendezési és burkolatkialakítási terv
  • Tartalmazza a kerti elemek magassági adatait. A meglévő és a tervezett szintmagasságok feltüntetése, szükséges lépcsők, támfalak jelölése, azok magasságának jelölése. Burkolatlejtések meghatározása, kivitelezésre alkalmas módon.
  • Kitűzési terv
  • kerti elemek méretezett rajza, burkolatok, támfalak, lépcsők méretjelöléseivel.
  • Növénykiültetési terv
  • növényfajták pontos megjelölésével, darabszámmal
  • Flóralista (minőség és méret megjelölésével)
  • Növénytablók (digitálisan megküldve)
  • Képekkel illusztrált növényjegyzék a kertbe tervezett növényekről, magyar és latin névvel, a növények igényeinek feltüntetésével, virágzási idejükkel, egyéb különleges díszítőértékük feltüntetésével.
  • Előképek (digitálisan megküldve)
  • A tervezési ajánlat nem tartalmazza a látványtervek elkészítését, de természetesen el tudjuk készíteni (mely külön ajánlat részét képzi).
  • Öntözési terv elvi fejkiosztással, csepegtetőrendszer helyének megválasztásával - a kertépítészeti terv részeként
  • Külön megállapodás alapján öntözőrendszer tervet is készítünk, mely tartalmazza a gyepes felületek szórófejkiosztását, öntözőképét, valamint a cserje és évelőfelületek csepegtetőcsöves öntözését. Az öntözőrendszer terv abban az esetben képzi a tervcsomag részét, ha a kivitelezést cégünk végzi.
  • Világítási terv
  • Igény szerint elkészítjük a kert világításának tervét. Segítünk kiválasztani és meghatározni a világítótesteket, azok optimáls elhelyezését. (A Világítási lámpakiosztási terv csak a világítótestek helyzetést határozza meg, elektromos tervet külön megállapodás szerint készítünk.
  • Kerti elemek részlettervei, indokolt esetben:burkolat kiosztás, lépcső, támfal (pl.: gabion támfal részletrajza, szerkezeti összetétel és pontos anyagkiírással), pergola, apácarács, vízi létesítmények (tó, patak kialakítása, kaszkád, csobogó, stb.)

  A fenti tételeken kívül minden egyéb tervezési munka többletköltséget vonz maga után. A „szintterv” geodéziának minősül. Ilyet cégünk csak abban az esetben készít, ha a kezdeti állapotról is van geodéziai felmérés, valamint a meglévő/tervezett épületről és művi elemekről (terasz, lépcsők, aknafedlap, stb) is. A burkolatok nyomvonalát, lépcsők, támfalak elvi helyét természetesen tartalmazza a terv. Elképzelhető, hogy talajvizsgálatra,vagy vízminőség meghatározásra is szükség van, vagy be kell vonni társtervezőket pl. elektromos tervező, gépész, közműves, statikus, stb. Az ő díjazásuk nem része cégünk honoráriumának.

  Amennyiben Ön a tervezési szakaszban eláll a tervezési szándékától (cégünk munkáján kívüli okokból kifolyólag), akkor a munka lezártnak tekintendő és a tervezési munka a teljesített tételek arányában kerül kifizetésre. Amennyiben olyan hiányosság merül fel, ami egyértelműen szerepel az emlékeztetőben, vagy visszaigazolt levélben, úgy a javítást 2 héten belül díjazás nélkül végezzük el.

  A tervezés díja mérettől, a terv részletezettségétől és a részlettervek számától függően: nettó 150-350.000,- forint. Kivitelezés megrendelése esetén a tervezési díjból, a 30-40-50%-ot beszámítunk, a kivitelezés díjának függvényében.

   
   
   
  3D látványtervezés:

  A 3D látványtervezés lehetőséget biztosít arra, hogy testet öltsenek elképzelései. A technika fejlődése lehetővé tette fotórealisztikus képek készítését. 3D látványtervezés során megmodellezzük kertjét, a felülnézeti alaprajzot „térbe forgatjuk”, mely segítségével Ön megvizsgálhatja a különböző növénycsoportok, kerti építmények, felületek, formák, színek által keltett hangulatot, így könnyedén eldöntheti, hogy valóban ez volt-e az elképzelése.  Egy jó látványterv adja Önnek a legtöbb információt a tervezett kertről, főként amikor síkbeli elmozdulások, terep plasztikák és egyéb felépítmények kerülnek a kertbe. Ezért a háromdimenziós képek nagy segítséget nyújtanak a tervezés folyamán, hogy pontosan el tudja képzelni mit is fog látni, amikor a tervasztalt elhagyva megkezdődik a kertépítés.
így tényleg az Ön által megálmodott kert készülhet el!

  View the embedded image gallery online at:
  http://kisvakond.eu/services/services/page-6#sigProId6eb132eba5

  Előre egyeztetett nézetekből, megbeszélés alapján készülhet a kert egyes részeit bemutató tömegvázlat, vagy a kert egészét bemutató tömegvázlat az épület és a kert viszonyát szemléltető módon. A terv elkészítésének díja: 90-160.000,- Ft között mozog, a szükséges munkaórák számának függvényében. A vállalási árat a modell bonyolultsága dönti el. Személyes megbeszélés alapján a részletesség függvényében tudunk árajánlatot készíteni.

  Engedélyezési tervek:

  Szükség esetén engedélyezési kerttervek készítését is vállaljuk.

  Mikor van szükség engedélyes tervek készítésére?

  Abban az esetben, ha a helyi építési szabályzat az engedélyezési eljárás során kertépítészeti terv elkészítését is előírja. Ebben az esetben az előírásoknak megfelelő tartalommal és részleteséggel készítjük el a kerttevet. Általános esetben tartalmaz egy a jelenlegi állapotot szemléltető Geodézia felmérést, Favédelmi és Fakivágási tervet, és Kertépítészeti engedélyezési tervlapot, egy Zöldfelületszámítási idomtervet, valamint egy műszaki leírást. A tereket digitális formában nyújtjuk Megbízoink rendelkezésére (melyet könnyedén fel tudnak töltetni az E-naplóba).

  Engedélyes terv készítését a kert nagyságától függően 60-70.000 Ft-tól vállalunk.

  Save

  Save

  Save

  kisvakondpark kft mogyorod kerttervezes kertepites novenydekoracio 50 kisvakondpark kft kerttervezes kertepites kerti to modern kert minimal kert

   

  A kertépítészet minden szintjén jelen vagyunk - mert szeretjük amit csinálunk, legyen szó egy családi ház kiskertjéről, étterem- vagy szállodakertről, társasházak zöldfelületeiről vagy akár nagyobb szolgáltató létesítményekről. 

   

  Milyen a jó Kertépítő?

  A megfelelő kivitelezőt (kerttervező és - építő) általában nehéz megtalálni. Egy átlagos családi ház kertjének megépítése pár százezer forinttól egy luxusautó áráig terjedhet. Aki még sosem épített kertet – de sokszor már túl van a házépítés nehézségein – interneten kezd keresni, hirdetéseket böngész vagy ismerősöktől kér tanácsot. A legtöbb cég egyben tervező és kivitelező is. Aki ma Magyarországon nem képes komplett kivitelezési terveket készíteni, azzal a szakemberrel nem is érdemes foglalkozni, szinte biztos, hogy komolytalan háttere van.

  Hogyan épül meg a kert?

  Az első és legfontosabb feladat a kert előkészítése. Nem is gondolnánk mennyire fontos a jól kialakított terep. Az egyenetlen talaj miatti rossz vízelvezetés például rövid idő alatt tönkre teheti a kertünket.


  A kertépítés kezdeti fázisában kerül sor a támfalak kialakítására is. Ez anyaga szerint lehet gabion vagy gabionhálós támfal, terméskőből vagy fából készült támfal, de akár flórakosaras támfal is. A sziklakert alapjait is célszerű már ekkor kialakítani.
  történik a kültéri burkolatok, lépcsők, tipegők kivitelezése. Majd a vizi architektúrák, mint például a kerti tó vagy csobogó kialakítása és az ezzel szorosan összefüggő vízgépészeti munkák következnek. Vízgépészet alatt nem csak a kútgépészetet és tótechnikát értjük, de a manapság egyre elterjedtebb teraszhűtő- , ködhűtő rendszerek kiépítését is. Ezzel egyidőben telepítjük az esetleges szikkasztó- és újrahasznosító rendszereket is.

   

  Hogy gondtalanul élvezhesse a kert szépségét, célszerű automata vagy félautomata öntőrendszert is kiépíteni. Az öntözőrendszer fogalma alatt nem csak a nagy felületű gyep automata öntözését értjük, de a koros fák öntözését, a cserjék, ágyások csepegtető öntözését, a virágágyak és dézsás növények mikroöntözését is.

   

  A technikai jellegű műveletek sorát a kerti világítás zárja. A kert stílusától függően építhetünk rejtettlámpás hangulatvilágítást de akár kandelláberekben vagy egyéb, különleges formavilágú alacsony vagy magas fénypontú világítórendszerben is gondolkodhatunk.

   

  A kertépítés utolsó szakaszában kel életre a kert. Bár eddig is minden nap új dolgok történtek a kertjében, de az igazi izgalom most következik. A puszta földből kiemelkednek a fák, cserjék, a virágágyásokba beültetésre kerülnek a színpompás virágok, bevetjük fűmaggal vagy leterítjük gyepszőnyeggel a majdani füves területet. Néhány óra leforgása alatt a barna földterület igazi álomkertté alakul.
  Nincs más hátra, egy kellemes kávé mellett a teraszról gyönyörködni a látványban!

   

  Tetokert zoldteto2 kisvakondpark kft kisvakondpark corvin cordia sun resort intenziv Tetokert

   

  A zöldtetők alkalmazásának kialakulása egészen az ókorig nyúlik vissza, az első ilyen jellegű alkotás a babiloni függőkert, melyet vélhetően II. Nabu-kudurri-uszur (ismertebb nevén Nabukodonozor) építtetett a Kr.e. VI. században. A történelem folyamán a civilizációk természet-kultúra fokának talán legjobb mérőeszköze a zöldtető-építések mennyisége és milyensége. Az ilyen jellegű kerteket az ember egészen a 20. századig szinte kivétel nélkül reprezentatív célból építette, mellyel kifejezhette gazdagságát és a kultúra iránti elkötelezettségét. A modernkor építőanyagai, a vízszigetelő rendszerek és a széles fesztávolságú szerkezeti tartóelemek elterjedése szélesebb körben is elérhetővé tette a zöldtető-alkalmazás elterjedését.

  ÉLET az épületek felett
  Mára a zöldtető nem csupán presztízskérdés, a városok zsugorodó zöldfelületei megkívánják, hogy a parkokat új helyekre költöztessük, az épületek kihasználatlan felületei pedig kiválóan alkalmassá váltak erre a célra. A beruházás költsége természetesen általában többszöröse a hagyományos parkosításnak, mert a beton szerkezet fölé speciális rétegrendet kell kialakítani, illetve az anyagmozgatás is jóval bonyolultabb a magasságok és az épület teherbírásának következtében.
  Az új parkosított élettér létrehozásán kívül a zöldtető-beruházásnak építőmérnöki szempontból is van jelentősége, a tetőn kialakított zöld felületnek komoly hőszigetelő funkciója van, valamint a csapadékvíz elvezetésében és megkötésében is kiválóan hasznosítható.
  A zöldtetők tipusai

  A növényzet és a használat típusától függően alapvetően kétféle zöldtető típus létezik, az intenzív és az extenzív. Nézzük meg, mikor melyik tipust részesítsük előnyben.

  Intenzív zöldtető
  Kihasználás szempontjából az intenzív zöldtetők előnyt élveznek. Ezeken a tetőkön akár fák, gyepes területek is előfordulnak, társasházak esetében kert hiányában itt valósulhatnak meg a pihenő-, játszó- és egyéb zöld felületek. Az intenzív tető kialakításakor minimálisan 25-200 cm termőföld réteggel számolunk, melyet a tetőszerkezet teherbíró képessége és az ebből következő növényhasználat határoz meg. 25-30 centiméteres humuszvastagság esetén még csak gyeppel és kis talaj- és vízigényű cserjékkel tervezhetünk, de két méter és afeletti réteg esetén már közepes koronájú lombos fák is kiültethetőek. Az intenzív kertet csak csekély lejtésszögű tetőszerkezetre lehet építeni, a bekerülési- és a karbantartási költségek nagyon magasak. A terület karbantartási igénye általában nagyobb minta a hasonló, de hagyományos zöldfelületeké, a terület vízellátását feltétlen automata szabályzású öntözőrendszerre bízzuk.
  Extenzív zöldtető

  Az extenzív használat merőben eltér a leírtaktól, ezeknek a felülteknek kizárólag látvány szerepük van. A felhordott humusz vastagsága általában 5-10 cm, ebből adódóan csak szélsőséges viszonyokat is jól tűrő növényfajokat választunk, ilyenek a pozsgások és ún. szukkulensek pl. kövirózsa- és varjúháj (Sedum) fajok. Ennél a felhasználási módnál a tető lejtési szöge akár 30 százalékos is lehet, és mind a bekerülési-, mind a fenntartási költség mérsékelt.

  Joomla SEF URLs by Artio

  Style Selector

  Layout Style

  Background Image

  ;