Kerttervezési, kertépítési és kertgondozási szolgáltatásainkkal készséggel állunk rendelkezésére! 

Hétfő-Péntek 8.00-16.00

Hétvége ZÁRVA

 

 

Modern tetőkert Budapesten

Egy belvárosi tetőterasz kertbeépítése sok kihívást rejt magában. Magasan a tetők felett kell olyan oázist létrehozni, ami egyrészről nem veszi el a csodálatos panorámát, másrészről annyira karakteresnek kell lennie, hogy elterelje a figyelmet a környező tetők, antennák és egyéb "rondaságok" látványáról.

Az eredeti téglafallal jól harmonizáló fa burkolatú dekorfalat, virágládákat és padot helyeztünk el a tetőteraszon körbe. A virágládákba olyan zöld növényeket ültettünk, melyek az évek múlásával szinte teljesen el fogják takarni a téglafal azon részét, amit szándékosan el akartunk rejteni. Mivel a tetőn nincs lehetőség termőföld leterítésére, azért a szinpomás, virágzó növények önálló óriás kaspókban, dézsákban kaptak helyet. Ugyancsak a faburkolattal készült az a fedett terasz-sziget is, ahol a tulajdonosok kedvükre ejtőzhetnek a tűző nap ellenére.

 

TV2 mokka terasz
Újabb nagyszerű lehetőséget kaptunk egy modern, minimalista stílusú kert megalkotására. A TV2 televízió cégünket kérte fel a Mokka című reggeli magazinműsor külső studiójának megtervezésére és kivitelezésére. A Róna utcai épületegyüttes belső udvarában található udvarrész újragondolását hosszadalmas tervezés és többszöri egyeztetés előzte meg, azért, hogy a "terasz-kert-studió" a megrendelői elvárásoknak maximálisan megfeleljen.

 

 
 Elegáns tetőterasz Budán

A tetőkert igazi éke a hullámos vonalvezetésű, díszkavicsos növényágyás, melybe gömbre nyírt buxusokat terveztünk. A tetőkert szögletes formavilágát az ívek és a gömbforma kiválóan oldják.

A terasz szélére kiemelt ágyások kerültek, melybe változatos színes lombú évelőket, díszfüveket telepítettünk. Az ágyások kiváló zárást adnak a terasznak, mindamellett, hogy nem takarják el az amúgy csodálatos panorámát.

A tetőkert tervezésén túl a ház melletti kis kertrész megtervezése is a feladat részét képezte. A kissé romantikusabb hangvételű, árnyékos kertrészben elhelyezésre került egy modern kerti szobor, mely bizonyítja, hogy a modern kertbe igenis való a kertszobor.

 

 

 

Luxus kert és tetőkert

A hátsó kertrészben, az épület mellett lett kialakítva egy bio- és fürdőtó. A tóparti növényzet kellemes, természetes hangulata erős kontrasztot képez a modern vonalvezetésű, látszóbetonnal tarkított kerttel.

A kert jelentős részét gyepfelületek képzik. Szoborként jelennek meg a kertben az előnevelt, nagyméretű szoliter alakfák/bonsai fák, melyek kiválóan harmonizálnak a beton elemekkel. A kertvilágításnak köszönhetően a kert sötétedés után is különleges látványt nyújt.

A kert megtervezése és kivitelezése mellett cégünk készítette a zöldtetőt is. Az extenzív tetőkert a ház és a kert stílusának megfelelően a modern, szabályos formavilágot követi. A kialakítás során az esztétikai szempontok mellett, elsődleges szempont volt az alacsony fenntartási igény.

 

 

 

 Klasszikus és modern találkozása

A tervezési feladat egy meglévő kert áttervezése volt. A klasszikus stílusú ház szintén áttervezésre, átépítésre kerül egy modernebb hangvételben. A ház stílusát a kertben is kívántuk folytatni, így alapvetően a „régi és az új” találkozása alapozta meg a koncepciót: a cél egy letisztult, modern, de klasszicizáló elemeket is tartalmazó kert kialakítása volt. A tervezés során cél volt a kert meglévő növényállományának megtartása (koncepcióba integrálása) a kert új funkciókkal való ellátása, arculati kialakítása. A Megrendelők vágya volt, hogy könnyen fenntartható, rendezett, letisztult, harmonikus legyen a kert. A meglévő adottságok kiaknázása, megőrzése mellett szem előtt tartottuk a kedvező ház-kert kapcsolat megteremtését is.

 

 

 

IP West Irodaház zöldtető

A Váci úti IP West irodaház tetőkertje rosszul funkcionáló/tervezett és kivitelezett tetőkert volt. A tervezés kezdetekor nagymértékű beázást tapasztaltunk, mely az épület szerkezetét, statikai szilárdságát veszélyeztette.

A tervezés során a tetőkert egy teljesen új modern, friss, fiatalos külsőt kapott, ahol elhezésre került a Kisvakond-Park Kft saját padcsaládja a látszóbeton Vario pad.

A tetőkerben biztosítani kellett az étterem asztalainak elhelyezését, valamint fedett dohányzó-pihenőegységek elhelyezését.

A modern, minimalista kerthangulatot a látszóbeton emelt ágyásokkal tettük hangsúlyossá. A falakra óriás juharlevél betonmatricák kerültek

 

 

 

Skandináv minimalista kert

Megrendelőnk egy modern, minimalista kertet szeretett volna, mely illeszkedik a ház kissé északias-skandináv stílusához. A viszonylag kis alapterületű kertben kialakítottunk egy grillezésre-bográcsozásra, ill. kerti pihenésre alkalmas többfunkciós sarkot, ahol az egyedi tervezésű és gyártású látszóbeton tűzrakó is helyet kapott. A ház és a tűzrakó között egy szabálytalan vonalvezetésű, növényekkel megtört tipegősáv került. Ebben a kertrészben kiemelten fontos volt a fenntartási igények lehető legkisebbre való csökkentése, a nagy burkot felületek kialakítása, de emellett élhető, és barátságos legyen ez a rész is. Megrendelőnknek fontos volt, hogy egy meghitt, zárt kertet alakítsunk ki, ezért az étkező-wellness rész mellé egy tejüveg falat telepítettünk. Az üvegfalon keresztül kissé átsejlik a díszfű sáv, ami éjszakai megvilágításban egy igazán különleges hatást kelt.

 

 

 

Vision Towers zöldtető újragondolása

Ahogy azt már több kertünknél is hangsúlyoztuk a zöldtető tervezése, kivitelezése, és fenntartása egy igen magas szakai kvalitásokat elváró feladat. A budapesti Vision Towers Irodaház tetőkertjének újragondolását cégünk szakértelmére bízták. Az előtte-tervezett állapot fotón szemmel látható, hogy a helytelen kivitelezés és fenntartás példáját láthatjuk. A tetőkerti mostoha körülmények közötti viszonyokat elviselő növényanyag megválasztása szintén kényes feladat, mely nagy szakértelmet kíván.

 

 

 

NI Hungary, Debreceni központ parkfelújítása

Az NI Hungary, Debrecen hardvergyártó cég központjának üzemeltetője a cég szellemiségének megfelelő, fiatalos, modern, új funkciókkal bővített kert megálmodásában kérték a segítségünket. A tervezés során több tervváltozatot mutattunk be, melyekből aztán összegyúrtuk a végleges koncepciót. A tervezést a Kapcsolattartókkal folyatott gördülékeny kommunikáció és az innovációkra való nyitottság jellemezte, így születhetett meg egy a jövőbe mutató, példaértékű munkahelyi környezet, mely maximálisan az ott dolgozók kényelmét szolgálja.

 

Joomla SEF URLs by Artio

Keresés

kertepites kerttervezes kertgondozas
Kerttervezés Kertépítés Kertgondozás 
+36 70 311 2111

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

module ajanlatkeres bg
Mennyibe kerül az Ön kertje?

 

Kérjen ajánlatot

Save

Save

Save

Save

Save

Save

 

Professzionális kerttervezés okl.tájépítészmérnökkel!

 

 
 
 

Style Selector

Layout Style

Background Image

;