Kerttervezési, kertépítési és kertgondozási szolgáltatásainkkal készséggel állunk rendelkezésére! 

Hétfő-Péntek 9.00-17.00

Hétvége ZÁRVA

 

 

×

Figyelmeztetés

Property-ID invalid. Google Analytics is not implemented properly on the page. Please go to plugin settings and enter a valid Google Anyltics Proprety-ID.

Magánkert

„Kutya vagy kert?” -teszik fel sokan a kérdést mielőtt kertépítésbe vagy kutyavásárlásba fognának. A Szadán tervezett magánkertünk ékes bizonyítéka, hogy nem zárja ki egyik a másikat. A négy kutyus ellenére is szép és rendezett a területet.

A kertet a 2009-ben készült kertterveink alapján a tulajdonos maga készítette el, mostanra pedig egy beállt jól működő kertet láthatunk.

A tervezés során figyelembe vettük a tervezendő terület adottságait, a kert végében lévő jelentősebb szintkülönbséget, amit igyekeztünk kiaknázni. Továbbá lényeges befolyásoló tényező volt a kerttel szemben lévő erdő közelsége is, ami nagy előnyt jelent a tervezési terület számára.

A képen látható kert Csömör nyugodt környezetében épült. A kertépítés mellett, a kert gondozását is cégünkre bízták.

A ház stílusának megfelelően a kert is a modern minimalista irányvonalat követi, nagyméretű nyílt gyepes területekkel, látszóbeton tipegősorral, szabályos vonalvezetésű ágyásokkal. A ház előtti napos területen található egy látszóbeton kiemelt fűszerkert/veteményes és egy kerti csap. A szabályos, négyzetes formavilágú előkertbe szintén bekerült egy modern kerti csap. A látszóbeton csap, tipegő és kiemelt növényágyás webshopunkban elérhető. A kertben dekoratív díszkavicsos felületek találhatóak. 

Romantikus, íves vonalvezetésű ágyások, nagy nyitott gyepes felületek, tipegősorral.

A ház közelében kissé modernebb, szabályosabb formavilág érvényesül: szabályos ívek, gömbre nyírt puszpángok. A háztól távolodva viszont a természetes kerthatás érvényesül.

A kertet elsősorban a gyerekek veszik birtokba, az „elbújós” növényfoltok között a gyerekek számára kialakított játszóhely bújik meg. A játszóhely nyújtotta szórakozás mellett élvezhetik a természet által kínált felfedeznivalókat, hiszen a kert madárbarát formában lett kialakítva.

A kertben helyet kapott továbbá egy jakuzzi, napozó és pihenőfelületek, valamint egy veteményeskert is.

A képen látható kertünket a modern formák és természetes anyagok jellemzik, mely a sokszínű anyaghasználat mellett is harmonikus, rendezett képet mutat.

A kert tervezése, kialakítása mellett Megrendelőnk a zöldtető kialakítását is tőlünk kérte. A kert végében kapott helyet egy medence, melyhez egy impozáns kialakítású lépcsősoron keresztül juthatunk le. A kertben továbbá helyet kapott egy kiemelt fagerenda veteményes és egy műfüves focipálya is.

Budapest XII. kerületében található magánkert több szempontból is az egyik kedvenc kertünk. A Megbízónk egy, már meglévő kert újragondolására, modernizálására kért fel bennünket, mely az új funkciók mellett tükrözi a meglévő lakóépület stílusát, Megbízónk egyéniségét. Egy-egy meglévő, beállt kert újraalkotása mindig érdekes kihívások elé állítanak bennünket, hiszen a meglévő adottságok és a megtartandó ill. cserélendő elemek összekomponálása nem egyszerű feladat.

Egy belvárosi tetőterasz kertbeépítése sok kihívást rejt magában. Magasan a tetők felett kell olyan oázist létrehozni, ami egyrészről nem veszi el a csodálatos panorámát, másrészről annyira karakteresnek kell lennie, hogy elterelje a figyelmet a környező tetők, antennák és egyéb "rondaságok" látványáról.

Az eredeti téglafallal jól harmonizáló fa burkolatú dekorfalat, virágládákat és padot helyeztünk el a tetőteraszon körbe. A virágládákba olyan zöld növényeket ültettünk, melyek az évek múlásával szinte teljesen el fogják takarni a téglafal azon részét, amit szándékosan el akartunk rejteni. Mivel a tetőn nincs lehetőség termőföld leterítésére, azért a szinpomás, virágzó növények önálló óriás kaspókban, dézsákban kaptak helyet. Ugyancsak a faburkolattal készült az a fedett terasz-sziget is, ahol a tulajdonosok kedvükre ejtőzhetnek a tűző nap ellenére.

1. oldal / 7
Joomla SEF URLs by Artio

Keresés

Style Selector

Layout Style

Background Image

;